Annons

Swärdh: ”Jag tror definitivt att Mjällby spelar superettan 2020”

Peter Swärdh förbereder sitt Trelleborg för en omstart.
Samtidigt väntar en återkomst till Strandvallen senare under säsongen.
– Det ska bli skönt, Mjällby går in i superettan med ett starkt lag, säger TFF-tränaren.
Fotboll/Göteborg • Publicerad 25 mars 2019
Peter Swärdh. TFF.
Peter Swärdh. TFF.Foto: Tomas Nyberg

Upptaktsträffens kanske största överraskning var att Trelleborg enbart tippades att komma sjua i superettan 2018.

Med Peter Swärdh som ny manager och sköna miljoner in i föreningen gör klubben en omstart för att på sikt bli ett etablerat allsvenskt lag.

Annons

– Vi har inget tidsbestämt när vi ska vara tillbaka. Vi kommer att jobba främst med att sätta en struktur och en vardag anpassat för allsvenskan, säger Peter Swärdh.

Han håller Halmstad som favoriter i årets allsvenska, men där bakom står det mellan flera lag.

– Förhoppningsvis är vi ett av dem.

Försäsongen har stundtals varit bra och stundtals lite mindre bra, men det finns mycket kvalité i laget som gör att TFF borde ses som en av Halmstads främsta utmanare.

– Vi har inte riktigt lyckats sätta helheten över 90 minuter under försäsongen. Varken defensivt eller offensivt har vi hållit ihop det. Så vi har lite att jobba med, men samtidigt är det här bara början på vår resa. Jag hoppas att vi är som bäst under de sista tio omgångarna. Då har vi chansen att sätta avtryck i tabellen.

För den tidigare Mjällbytränaren innebär säsongen också ett besök på Strandvallen där han hade fina framgångar åren 2009 och 2012.

– Det ska bli skönt att komma till Strandvallen. Återigen imponerar Mjällby som tar fäste i elitfotbollen igen. Det finns en skicklighet i den miljön och enda sedan de stoppade raset i division 1 så har de byggt upp allt metodiskt igen. Mjällby går in i superettan med ett starkt lag.

Tror du att de har chansen att klara sig kvar?

– Jag tror definitivt att Mjällby spelar superettan 2020.

I TFF spelar den tidigare Mjällby- och Bromöllaforwarden André Reinholdsson och han har imponerat på Swärdh under försäsongen.

– Han har fått spela mycket och gjort det bra. Sedan har han lite saker att utveckla så som jämnheten och skärpan. Han fick en smäll på vaden nu för ett tag sedan, men jag tror att han tränar i veckan. Sen får vi se om han är redo för premiären, säger Swärdh.

Per Widerberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons