Annons

Personbästa för Nilsson: "Det är skitkul"

Hanna Öberg blev bästa svenska i Hochfilzens sprint med en femteplats. Samtidigt gjorde den tidigare längdstjärnan Stina Nilsson sin hittills bästa världscuptävling.
Skidskytte • Publicerad 10 december 2021
Stina Nilsson. Arkivbild.
Stina Nilsson. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Hanna Öberg vann den inledande världscupsprinten i Östersund för två veckor sedan. Lillasyster Elvira Öberg slutade tvåa på samma distans i tävlingen därpå.

I säsongens tredje världscupsprint i Hochfilzen sköt däremot båda bort sig och missade pallen. Hanna Öberg kom femma efter två bom i liggande skytte och Elvira Öberg slutade på en preliminär 17:e plats med tre bom i stående.

Annons

Trots den svenska pallmissen visade de blågula åkarna fin form. Mona Brorsson och Anna Magnusson, båda med en bom, slutade preliminärt elva respektive tolva.

Stina Nilsson, den tidigare längdstjärnan, noterade sin hittills bästa världscupplacering med en 16:e-plats efter två bom.

Tidigare har hon varit som bäst 22:a i världscupen.

– Det är ju pers, liksom. Det är skitkul, verkligen, utbrast Stina Nilsson i SVT efter loppet.

Hon fortsatte:

– Det var en väldigt stabil åkkänsla, med bra fart igenom hela banan. Jag är väldigt nöjd med väldigt mycket, säger Nilsson, som nu får ett bra läge i jaktstarten.

25-åriga Hanna Sola, Belarus, vann och tog sin första världscupseger i karriären. Justine Braisaz-Bouchet, Frankrike, ligger tvåa 50,3 sekunder bakom Sola och Marte Olsbu Røiseland, Norge, är trea.

Røiseland var knappt fyra sekunder bakom Braisaz-Bouchet i mål och drygt sex sekunder före Hanna Öberg.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons