Annons

Taha Ali: "Inte min högsta nivå"

Vägen har varit krokig men nyttig.
Nu känner Taha Ali att han har hittat rätt riktning på fotbollskarriären.
Fotboll • Publicerad 5 maj 2022
Taha Ali snurrade friskt med sina motståndare och gjorde Helsingborgs båda mål i 2–2-mötet med Djurgården.
Taha Ali snurrade friskt med sina motståndare och gjorde Helsingborgs båda mål i 2–2-mötet med Djurgården.Foto: Paul Wennerholm/TT

Sundbyberg, Stocksund, Sollentuna, Örebro, Västerås — klubbar som Taha Ali hann representera innan han till slut hamnade i Helsingborg.

En krokig resa men också en lärorik sådan.

Annons

– Jag trodde jag var mer redo när jag var i Örebro, säger han.

– Men jag fick erfarenhet av att spela i superettan. Jag har blivit mognare i mitt spel, och som människa också. Det har varit nyttigt att spela i superettan och jag är mer redo nu, absolut.

Två mål mot Djurgården

Det om något visade 23-åringen i bortamötet med Djurgården.

Redan i fjärde minuten satte han dit 1–0 och i 21:a ökade han på till 2–0. Två mål som såg ut att ge den allsvenska nykomlingen välbehövliga poäng i jakten efter fortsatt spela i högsta divisionen även under nästa säsong.

– Jag känner att man fick se delar av mitt spel; hur jag varierar med att utmana, vara delaktig i spelet, hålla i boll och göra poäng. Det är något som jag har behövt anpassa till allsvenskan. Det har varit svårare men jag känner att jag ta steg, säger han.

TT: Vad har varit svårare?

– Man får mer bevakning, det är mer taktiskt här, man möter bättre spelare och det tar tid att anpassa sig.

TT: Hur mycket mer har du i dig?

– Säsongen är lång. Det här vara bara sjunde matchen. Jag har börjat ta steg och jag skulle absolut inte säga att det här är min högsta nivå.

"Tråkigt"

Någon trepoängare mot Djurgården blev det dock inte.

Annons

Hemmalaget kom tillbaka via Sead Haksabanovic 1–2-mål och på tilläggstid nickade Isak Hien in kvitteringen.

– Självklart vill man göra mål och spela bra mot storlagen, det är jättekul. Men det är inte så roligt när vi inte får med oss en trea, säger Taha Ali.

– Djurgården borta är en av de tuffast matcherna och vi hade en trea in i det sista… Det är tråkigt men i efterhand kanske vi kan vara nöjda med en poäng.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons