Annons

Talangen Kuol klar för VM: "Kom från ingenstans"

Han landslagsdebuterade i september och nästa år går flyttlasset till Premier League-klubben Newcastle.
Nu är talangen Garang Kuol uttagen till Australien VM-lag.
Fotboll • Publicerad 8 november 2022
Australiens förbundskapten Graham Arnold tar med talangen Garang Kuol till fotbolls-VM i Qatar. Arkivbild.
Australiens förbundskapten Graham Arnold tar med talangen Garang Kuol till fotbolls-VM i Qatar. Arkivbild.Foto: Rick Rycroft/AP/TT

Förbundskaptenen bjöd på en del överraskningar när han presenterade truppen till fotbolls-VM i Qatar, som startar den 20 november.

Bland annat hamnade Japan-proffset Adam Taggart, som har gjort 6 mål på 17 landskamper, utanför laget. Precis som Tom Rogic, som lämnade samlingen i maj av personliga skäl och sedan dess har haft svårt att få speltid i League Championship-klubben West Bromwich.

Annons

I stället får 18-årige Garang Kuol chansen.

– Vi har sett det i tidigare VM, att okända spelare kommer dit och överraskar, säger Arnold.

– Garang har visat det i Mariners, att han verkligen kan förändra matchbilder.

Talangen som spelar för Central Coast Mariners debuterade i A-landslaget så sent som i september, mot Nya Zeeland, och blev därmed den yngste spelaren i Australiens landslag sedan Harry Kewells debut 1996.

Han har fortfarande inte fått starta någon match för sitt klubblag, och enligt australiska medier ses anfallaren som en bänkspelare som kan komma in och göra skillnad.

– Han passar otroligt bra i "Socceroos"-familjen och dessutom är det en spelare som inte har någon som helst rädsla, säger Arnold.

Australien spelar i grupp D, tillsammans med Frankrike, Tunisien och Danmark. Första matchen spelas mot Frankrike den 22 november.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons