Talangen slog till – nytt guld till KDFF

Hon är landslagsaktuell i truppen till La Manga och är en het kandidat till priset som årets talang.
I lördags slog Evelina Duljan till två gånger om när KDFF:s flickor 03 vann Kristianstad Arena Cup Futsal.
– Den här gången fick hon lov att vara med och spela med sina jämnåriga, säger KDFF-tränaren Albert Sigurdsson.
Futsal/Kristianstad • Publicerad 21 januari 2019
Kristianstads DFF vann F03-klassen i Kristianstad Arena Cup Futsal.
Kristianstads DFF vann F03-klassen i Kristianstad Arena Cup Futsal.Foto: KDFF

Evelina Duljan, Elin Sjöström och Valentina Metaj var alla med i Kristianstads DFF:s guldlag i Alliansen för två veckor sedan.

I lördags ingick trion i ett nytt guldlag när ett starkt KDFF vann F03-klassen i Kristianstad Arena Cup.

– Vi tränar ju aldrig futsal, men det var roligt att se hur tjejerna hanterade situationen och de blev bara bättre och bättre under turneringen, säger Albert Sigurdsson.

Vägen fram till guldet var dock tajt via 4–3 efter straffar mot Torslanda i kvartsfinalen, 1–0 mot Höllviken i semifinalen och 1–0 även mot Fortuna i finalen.

Och det var inte alldeles oväntat Evelina Duljan, med meriter från damallsvenskan och flicklandslaget, som klev fram och gjorde segermålen både i semifinal och final.

– Det är klart att hon är bra, men vi har många duktiga i 03-laget, säger Albert Sigurdsson, som nu blickar fram emot utesäsongen.

– Vi kommer att spela i F17 Allsvenskan, som är ny i år, och kommer alltså att ha lag i både F19- och F17 Allsvenskan.

Evelina Duljan, som är en av kandidaterna till priset som årets talang på Nordöstra Skånes Idrottsgala på lördag, är uttagen till F17/F02-landslagets trupp till La Mangaturneringen.

Förbundskapten Pär Lagerström har tagit ut en 18-mannatrupp och Sverige möter Skottland den 3 februari och därefter, beroende på om det blir vinst eller förlust, spelas en placeringsmatch mot antingen Polen eller Tjeckien.

I pojkar 03 i Kristianstad Arena Cup Futsal hade Kristianstad FC två lag framme i semifinal och det landade i en andraplats och en fjärdeplats. IFK Hässleholm vann klassen efter 1–0 mot KFC svart i semin och 4–1 mot KFC orange i finalen.

Kristianstad Arena Cup Futsal fortsätter kommande helg med pojkar 04 och 08 (lördag) och flickor 04 och pojkar 05 (söndag).