Annons

Tävlingar flyttas från hästshow i Göteborg

Finalerna i den svenska hopptouren Riders League flyttas från Gothenburg Horse Show. Orsaken är att man vill hindra spridning av det smittsamma hästviruset EHV-1.
Ridsport • Publicerad 10 mars 2021
Tomas Torgersen, tävlingschef vid hästshowen i Göteborg. Arkivbild.
Tomas Torgersen, tävlingschef vid hästshowen i Göteborg. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson/TT

Arrangörerna vill ha så få hästar som möjligt på plats vid tävlingarna under påskveckan, då världscupfinalerna i både hoppning och dressyr ska avgöras i Scandinavium.

"I år måste vi göra allt vi kan för att minimera och förekomma alla risker vi ser", säger tävlingsledaren Tomas Torgersen i ett pressmeddelande från hästshowen.

Annons

Tio hästar har avlidit efter virusutbrottet i samband med internationella hopptävlingar i Valencia, skriver Dagens Nyheter. Omkring 100 hästar har haft symtom, och smittan har spridits bland annat till Sverige.

Allt tävlande i Sverige är stoppat fram till 28 mars. I slutet av nästa vecka kommer Ridsportförbundet att besluta om tävlingsstoppet ska förlängas.

Tävlingarna i Göteborg planeras starta 31 mars.

Finalerna i Riders League är öppna för 44 ekipage. Var och när de kommer att arrangeras är inte klart.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons