Terje vann matchen mot Osby

ISHOCKEY Hemmapremiär för Osby IK. Seger borta i söndags och Osby var favorit. De dominerade också matchen från start och hade 49–21 i skott. Men i Lunds mål fanns förre Tyringemålvakten Terje Johansson. Matchen Osby mot Terje vann Lund med 4–2.
Sport • Publicerad 11 januari 2001

–Vi kan inte mycket bättre än så här, menade Osbytänaren Peter Andersson.

–Vi skulle ju haft minst 4–0 efter den första perioden.

Nu vann OIK förvisso perioden med enda målet, pangat in av backen Niklas Nilsson efter tekning redan efter knappa tre minuter.

För övrigt gjordes Osbys andra mål också ev en back, Martin Sandström på exakt samma sätt. Det var vad mål OIK lyckades göra på Terje Johansson.

Även i frilägen helt ensamma med Terje kunde ingen sätta dit pucken. Två gånger i boxplay fanns ensamma Osbyspelare med Terje. Men endera klarade han skotten eller så gick dessa helt fel. Nu gjorde i stället Lund mål i boxplay, Ja också i powerplay. Fem gånger med fler spelare på isen gav inget för Osbygrabbarna.

Därtill var grabbarna inte smarta nog. När viljan blev för stor och tempot för högt, ja då blev det för mycket hejsan–svejsan. Chanser som ett defensivt spelande Lund utnyttjade,

–Ströchanser får man alltid. Och dessa tog verkligen Lund vara på ordentligt, tyckte Peter Andersson.

Lund vann mittperioden med osannolika 3–0.

Gästerna kvitterade efter att Osby bland annat haft haft två totala frilägen att avgöra matchen. Men i mitten av andra gjorde Lund 1–1 och efterhand ytterligare två mål.

Förhoppning om poäng fick OIK dock tillbaka direkt i upptakten av slutperioden då Martin Sandström satte nämnda 2–3–mål.

Men allt för snabbt gjorde Lund 2–4 och även om Peter tog time out och tog ut målvakten de tre sista minuterna var inte marginalerna på hans sida.

–Nästan otroligt att inte få in en enda puck på alla de chanser vi skapade dessa tre minuter, menade Peter Andersson.