Annons

Tidigt guldryck – KGK med i medaljstriden

Fyra efter första dagen – men hela 18 slag efter tunga guldfavoriten Barsebäck. Kristianstads GK fick en skaplig start när lag-SM inleddes på Ljunghusen, men det var en annan skånsk klubb som imponerande mest.
Sport • Publicerad 17 juli 2008

- Barsebäck blir nog svåra att ta, men jag tycker att det ser bra ut för oss efter första dagen, säger KGK-spelaren Antonella Cvitan.

Bakom överlägsna Barsebäck (-13) är det fortfarande jämnt.

Annons

KGK (+5) ligger fyra efter Barsebäck, Ljunghusen (par) och Karlstad (+1) och är definitivt med i medaljstriden.

- Mycket kan hända, det är ju tre dagar kvar, och jag tycker att vår start var okej, säger Antonella Cvitan, som fick en tung start i foursome ihop med Emelie Westrup men spelade desto bättre i fyrbollen när hon och Emelie gick fem under par.

Någon medaljstrid ser det inte ut att bli för herrarna som spelar i Finspång.

Kristianstads GK - med Ludwig Nordeklint, Åke Nilsson, Rikard Wendt och Rasmus Åstrand i laget - ligger på en blygsam 13:e plats, farligt nära nedflyttningsstrecket, efter plus två den inledande dagen.

Sollentuna (-14) leder tävlingen före Öjared (-12) och Kvarnby (-9).

Patrik Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons