Timrå putsade rekord med 15:e raka segern

Ishockey • Publicerad 11 december 2020
Timrå slog Almtuna med 5–4. Arkivbild.
Timrå slog Almtuna med 5–4. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Timrå är nu ensamt om rekordet på flest segrar i rad i hockeyallsvenskan. Efter att ha tangerat Leksands gamla rekord på 14 raka tidigare i veckan kom den 15:e raka segern hemma mot Almtuna på fredagskvällen.

Bakom segersiffrorna 5–4 döljer sig det faktum att Timrå hade ledningen med hela 5–1 en bra bit in i tredje perioden. Uppsalalaget började då krypa närmare och närmare, men efter den sista reduceringen med knappt två minuter kvar stängde Timrå igen.

Jens Lööke gjorde två mål för Timrå och seriens poängkung Jonathan Dahlén noterades för tre målpassningar.