Annons

Tingsryd knep platsen i superallsvenskan

Sport • Publicerad 15 januari 2001

ISHOCKEY.Oskarshamn hade avgörandet i egna händer. Laget hade också ledningen mot Gislaved 15 minuter in i andra perioden.

Då vändes ledningen till förlust, vilket betydde att Tingsryd tog platsen i superallsvenskan. Oskarshamn får istället fortsätta i allsvenskan södra.

Annons

En poäng behövdes för att Oskarshamn skulle hålla undan för Tingsryd och nå superallsvenskan. 1–0 och 2–0 mot Gislaved och det såg ut att gå vägen. Men samtidigt som Tingsryd drog ifrån och till slut besegrade Rögle med 6–2, började Oskarshamn att svikta.

De 2551 åskådarna fick se hur hemmalagets ledning försvann och under två numerära överlägen kunde Tingsryd göra 4–3 och 5–3. Närmare 4–5 av forne Brynäs-backen Andreas Custemo kom aldrig Oskarshamn – trots att man vann skotten med hela 53–16. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons