Annons

Danska stjärnorna laddar för nystart

Världslaget Team Esbjerg har nu presenterat sig för publiken på beachhandbollen i Åhus. Det är första gången någonsin som den danska damhandbollsklubben deltar i turneringen.
Beachhandboll/Åhus • Publicerad 21 juli 2017
Ulrika Toft Hansen och hennes Esbjerg är på plats i Åhus. Foto: Tommy Svensson
Ulrika Toft Hansen och hennes Esbjerg är på plats i Åhus. Foto: Tommy Svensson

Team Esbjerg har vunnit den danska ligan och nått slutspel i Champions League. I laget finns stjärnor som Laura van der Heijden och Estavana Polman men också svenskan Ulrika Toft Hansen.

Och lagom till Åhus Beachhandboll Festivals 20-års jubileum kommer Team Esbjerg att delta i damernas elitklass kommande helg.

Annons

Frågan är om Ulrika Toft Hansen och hennes lagkamrater kommer kunna lägga beslag på guldet i sanden.

– Det är klart vi siktar på det, vi är många vinnarskallar i laget även om vi är trötta och slitna, skrattar Ulrika Toft Hansen, som i princip är den ende i laget som spelat beachhandboll.

– Jag spelade mycket beachhandboll här i Åhus när jag var liten. Jag har varit med när det startade och har vunnit här åtta gånger med IFK Bankeryd, berättar Ulrika, som fick en mindre chock när hon efter en längre tid besökte Åhus beachhandboll igen.

– Man kom till ett helt nytt ställe. Men jag har alltid gillat beachhandboll, hela grejen med att vara på ett läger och sova på luftmadrasser till att spela utomhus i solsken med havet och musiken, säger Ulrika Toft Hansen.

Efter guldet i den danska ligan 2016 gick förra säsongen desto tyngre. Missat ligaguld och inget spel i Europa kommande säsong.

– Många av våra bästa spelare var borta i december och sen kom de svenska spelarna tillbaka med stukat självförtroende efter ett dåligt mästerskap. Så den månaden blev kostsam.

Till denna säsong kommer Team Esbjerg med en ny tränare och flera nya spelare.

– Det kommer bli en nystart för oss. Det är många bra spelare som kommer in i laget. Nu kan vi bara koncentrera oss på den inhemska ligan och det blir en stor fördel tror jag, säger Ulrika Toft Hansen.

Team Esbjerg kommer, förutom att spela på beachhandbollen, även att träningsspela mot Kristianstad HK, i Kristianstad Arena på måndag kväll.

Filip Lundstedt

Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons