Tollarp levde upp till favoritskapet

FOTBOLL Igår sparkade östra femman sparkade igång. Seriefavoriten Tollarp inledde borta mot Spjutstorp. Det blev 5–0 till Tollarp och än så länge lever laget upp till favoritskapet.
Sport • Publicerad 21 april 2001

Spjutstorp–Tollarp 0–5 (0–1)

Tollarp satte full fart och dominerade från start. Första målet dröjde dock och Tollarpsledningen började ana oråd.

–Man var lite orolig att de skulle kontra in ett mål, säger Tommy Börjesson, Tollarps tränare.

Men i den 23:e minuten gjorde Ulf Löfquist 1–0. Ett resultat som stod sig till andra halvlek.

Då kom Tollarps målskytte igång ordentligt. När sen Tollarps backlinje skötte sig felfritt, så var Tollarps trepoängare aldrig hotad.

–Backlinjen spelade otroligt stabilt, ett extra plus till högerbacken Christian Berndtsson, säger Börjesson.

Och bakom backlinjen skötte Christians lillebror, Fredrik, sin debut i målet felfritt.

Målen: 0–1 Ulf Löfquist, 0–2 Mattias Hedvall, 0–3 Mikael Strand, 0–4 Mattias Thurban, 0–5 Patrik Haak.

BW90–Trolle-Ljungby 4–2 (1–2)

I Bladets fotbollsbilaga beskrevs Trolle-Ljungby som traktens hårdaste lag. I gårdagens 2–4-förlust mot BW90 gjorde Trolle-Ljungby skäl för beskrivningen.

I alla fall om man fick tro domaren som delade ut åtta varningar i matchen.

–Jag tycker det var för många. Det borde kanske varit en eller två, säger Trolle-Ljungbys lagledare, Håkan Björck.

Och Trolles lagledare var nöjd med vad laget presterade.

–Vi spelar bra trots att vi förlorar, säger Björck.

Efter första halvlek ledde Trolle-Ljungby med 2–1. Men laget orkade inte stå emot och tappade till 2–4.

Målen: 1–0 Per Sand, 1–1 Niklas Persson, 1–2 Robert Hafström, 2–2 Per Sand, 3–2 Per Sand, 4–2 Daniel Olsson.