Annons

Tollbring bäst men självkritisk

De flesta IFK-spelarna fick skrämselhicka av målvaktsmonstret Arpad Sterbik.Men e-n spelare lyckades han inte få på fall – Jerry Tollbring. IFK:s kylige kantkille satte sju av nio avslut på Vardars världsmålvakt.– En okej match, sa en blygsam Tollbring.
Kristianstad • Publicerad 4 oktober 2015

Många av IFK:s spelare kom inte alls upp i den nivå som man nådde mot Barcelona.

Men en spelare lyckades leverera på toppnivå. Jerry Tollbring fick tidigt övertaget på Arpad Sterbik och när matchen var över hade lille Tollbring överlistat Sterbik sju gånger på nio försök.

Annons

Själv var han dock inte så imponerad av sin egen insats.

– Jag gjorde väl en okej match, sa han efteråt.

Från sidan kändes det som att du var en av få som levererade på en hög nivå…

– Bakåt var jag inte så bra, jag tog väl någon boll men gjorde flera misstag också.

Att sätta sju av nio lägen då, är inte det bra?

– De lägena jag missade är lägen som det ska vara mål på. Både jag och Björnsen (Kristian) missade lägen som man egentligen borde sätta.

Kristian Björnsen var fenomenal mot Barcelona, men hade det desto tyngre mot Vardar.

– Det är ett bra lag och de hade ju såklart sett matchen mot Barcelona och var bättre med i hemspringet än vad de var, sa Björnsen.

Du hamnade i tidigt "underläge" mot Sterbik, var det mentalt svårt att vända det?

– Jag tänkte inte riktigt så. Jag hoppade in och försökte avsluta så bra som möjligt, men visst är det svårt när han kommer ut och gör sig stor. Men så är han ju också världens bästa målvakt.

Marcus NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons