Annons

Tony vänder hem till KIK

ISHOCKEY. Tony Jonsson gjorde succé med Troja/Ljungby. Nu vänder den 25-årige målvakten hem till Kristianstads IK. –Men det var ett svårt beslut, förklarar han.
Sport • Publicerad 26 april 2001
Efter ett år i allsvenska Troja återvänder Tony Jonsson till Kristianstads IK.
Efter ett år i allsvenska Troja återvänder Tony Jonsson till Kristianstads IK.Foto: Nygammalt nyförvärv.

Fortsatt spel i allsvenskan lockade förstås.

Men pendlandet från familjen och huset i Kristanstad till träningarna och matcherna med det småländska laget tog på krafterna.

Annons

Därför valde Tony Jonsson – som varit ett eftertraktat byte för flera klubbar – att återvända till division I-laget Kristianstads IK.

–Jag har haft ett kanonår i Troja, men nu har jag bestämt mig för att spela med KIK istället och det känns bra, säger han.

–Det är visserligen skillnad på klubbarna rent hockeymässigt, men samtidigt är KIK på gång igen efter alla ekonomiska problem. Förhoppningsvis är klubben i allsvenskan om några år. Tony Jonsson är KIK: s första nyförvärv inför den kommande säsongen.

–Vi är naturligtvis glada för att Tony valde oss, myser värvaransvarige Curt Berglund.

Sedan tidigare är det klart att lettiske målvakten Andrei Zinkovs lämnar klubben. Kollegan Tobias Ståhlgren stannar däremot kvar.

–Vi räknar med att presentera ytterligare ett par klara spelare i slutet av veckan. Vi jobbar för fullt just nu, säger Curt Berglund.

Så här långt har Kristianstads IK gjort klart med tolv spelare inför säsongen 2000/2001.

Målvakter: Tony Jonsson, Tobias Ståhlgren. Backar: Joachim Johansson, Martin Nilsson, Jens Nilsson, Magnus Gustavsson. Forwards: Erik Back, Petter Berglund, Johan Jacobsson, Johan Andersson, Jonas Svensson, Håkan Hedin. Tränare: Christer Dreberg (efterträder Jari Laakkonen). Förluster: Andrei Zinkovs (målvakt), Jens Blennborn.

Av Anders Thell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons