Annons

Toppmöte för Maif på söndag

Mjällby AIF har lagt in en rejäl spurt inför vårsäsongsavslutningen. Inför söndagens hemmamöte med Ljungskile SK i den elfte omgången har Maif sex raka matcher utan förlust.
Fotboll/kristianstad • Publicerad 23 juni 2017

Mjällby AIF mot Ljungskile SK – hur ska det gå?

– Ljungskile är ett hårt jobbande lag med starkt försvarsspel men vi har bra koll på dem och på deras styrkor och svagheter. Det blir en väldigt tuff match, säger Mjällbys assisterande tränare Mattias Asper.

Annons

Inför

Mjällby AIF-Ljungskile SK

Vad: Division I södra.

Var: Strandvallen.

När: Söndag.

Avspark: 16.00

Läget i laget

Mjällby AIF har lagt in en rejäl spurt inför vårsäsongsavslutningen. Inför söndagens hemmamöte med Ljungskile SK i den elfte omgången har Maif sex raka matcher utan förlust. Dessutom är laget seriens målgladaste med 23 gjorda. Tre av dessa gjorde Mamudo Moro senast då Maif bortaslog FC Rosengård med hela 5–1. De två andra målen gjordes av Granit Stagova som ersatte avstängde Joel Nilsson, som nu är tillgänglig för spel igen.

Laget

Preliminär startelva: Jesper Johansson, Kevin Carlsson, Mohammed Mbye, Axel Norén, Oskar Sverrisson, Mirza Halvadzic, David Löfquist, Jesper Gustavsson, Granit Stagova, Mamudu Moro, Izuchukwu Emeh.

Tränarsnack

Mattias Asper, assisterande tränare:

Mamudo Moro har behållit sin fina form och är duktigt på att skapa oreda i motståndarförsvaren. Gabriel Frimpong tränar på bra och börjar närma sig, de är kul att se. Vi har hård konkurens i truppen på alla positioner. Anfallsmässigt är det många som levererar poäng. Det ger oss tränare angenämt huvudbry.

– Ljungskile är ett hårt jobbande lag med starkt försvarsspel men vi har bra koll på dem och på deras styrkor och svagheter. Det blir en väldigt tuff match.

Omgången

Torsdag: Skövde-Husqvarna 1–1.

Söndag: Karlskrona-Landskrona, Mjällby-Ljungskile, Oddevold-Oskarshamn, Ängelholm-Rosengård, Qviding-Kristianstad.

Måndag: Utsikten-Assyriska BK.

Tabellen

Se här.

Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons