Toronto dominerade på hemmais i NHL-ishockeyn.
Ishockey • Publicerad 3 november 2021
Robin Lehner släppte in fyra puckar i Vegasmålet.Foto: Evan Buhler/AP/TT

Robin Lehner räddade 29 skott på mål, men det räckte inte på långa vägar.

Torontos målvakt Jack Campbell behövde å sin sida bara ta 26 puckar och ändå hålla nollan – för första gången den här säsongen.

Auston Matthews gjorde två mål och William Nylander ett mål och en assist.

– Det var helt enkelt en komplett insats från start till slut, sade Matthews.

Flera skador

Vegas som hade vunnit de tre föregående matcherna hade en rad spelare skadade – bland andra William Karlsson som brutit foten.

– Vi kan inte skylla på att vi hade flera skadade, det är något som en massa lag måste hantera, vi kan inte gå ut på det sättet som vi gjorde i dag, och vara sådär öppna. Vi hade en rätt bra strategi, vann tre matcher i rad och på något sätt var vi inte där vi behövde vara nu, säger Lehner.

Vegas Mattias Janmark var däremot tillbaka på isen efter att ha stått över två matcher med en överkroppsskada.

Matchen var för övrigt Pierre Engvalls (Toronto) hundrade i NHL.

Mötet mellan Calgary och Nashville var däremot en jämnare historia. 2–2 vid ordinarie speltids slut och matchen togs till förlängning där Nashvilles Matt Duchene avgjorde efter assist av Mattias Ekholm.

Svenskmål

Nashvilles Filip Forsberg gjorde ett mål tidigare i matchen och Calgarys Elias Lindholm noteras för en assist.

Det blev svenskt måljubel även när Anaheim hemmabesegrade New Jersey med klara 4–0. Isac Lundeström gjorde matchens sista mål med en läcker backhand i den tredje perioden.

Jonathan Dahlén skrev också in sig i målprotokollet när hans San Jose vann med 5–3 mot Buffalo på hemmais. Den svenske vänsterforwarden höll sig framme efter en tilltrasslad situation framför mål och satte dit 1–0 drygt sju minuter in i matchen.