Annons

Tre bekräftade coronafall i Bundesligaklubb

Fotboll • Publicerad 1 maj 2020
Tre oidentifierade personer i Bundesligalaget Köln har drabbats av coronaviruset. Arkivbild.
Tre oidentifierade personer i Bundesligalaget Köln har drabbats av coronaviruset. Arkivbild.Foto: Martin Meissner/AP/TT

Tre personer i Bundesligaklubben Köln har insjuknat i covid-19, meddelar klubben på sin hemsida. Vilka individer det rör sig avslöjas dock inte av hänsyn till de berördas privatliv.

Hela laget, inklusive tränarstaben, coronatestades på torsdagen, och de vars utslag var positivt kommer nu att genomgå en 14 dagar lång period i karantän.

Annons

Trots de bekräftade fallen av coronavirus i klubben, där samtliga dock är symptomfria, kommer spelartruppen även fortsättningsvis att träna i mindre gruppträning under kontrollerade former.

Förhoppningen i Tyskland är att Bundesliga kan återupptas efter ett två månader långt uppehåll inom ett par veckor. Förbundskanslern Angela Merkel har sagt att beslut om och när ligan eventuellt kan sparka i gång igen kommer fattas på onsdag nästa vecka.

Drygt 163 000 har bekräftats smittade i Tyskland och över 6 600 människor har dött till följd av viruset i landet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons