Tre Kronor pressade Ryssland – men förlorade

Tre Kronor såg uträknade ut mot Ryssland – men gav liv i matchen i tredje perioden.
Det räckte ändå inte hela vägen och man föll med 4–6 i premiärmatchen i träningsturneringen Carlson Hockey Games.
Ishockey • Publicerad 12 maj 2021
Sverige föll mot Ryssland.
Sverige föll mot Ryssland.Foto: Anders Bjurö/TT

Sverige tog ledningen genom KHL-forwarden Oscar Lindberg drygt åtta minuter in i den första perioden – men roligare än så blev det aldrig. Kvitteringen kom knappt sex minuter efter och i andra perioden drog Ryssland i väg till 4–2 efter bland annat två mål i numerärt överläge.

– I fem mot fem-spelet gör vi en bra match med tanke på var vi kommer ifrån. "Special teams" (numerärt överläge/underläge) måste vi höja oss i här framöver om vi ska vinna den här typen av matcher, säger Johan Garpenlöv till SVT.

När Vladislav Kamenov sedan utökade till 5–2 i tredje perioden genom ett backhandskott mellan benen på Sveriges målvakt Adam Reideborn såg det ut att vara klappat och klart.

Två snabba mål med 32 sekunders mellanrum skulle ge Tre Kronor nytt hopp. Först tryckte Filip Hållander in en retur till 3–5 och sedan prickade Skellefteåspelaren Jonathan Pudas in 4–5.

– Vi visar karaktär, viktigt att vi fortsatte spela vårt spel. Den här turneringen handlar om att göra rätt saker för att vi ska komma in i VM på rätt fot, och jag tycker att killarna gjorde det, säger Garpenlöv.

Sverige fick chansen att kvittera i ett numerärt överläge men lyckades inte skaka fram någon kvalificerad målchans. I stället fastställde ryssarna slutresultatet till 6–4 i tom kasse med 19 sekunder kvar.

Carlson Hockey Games är Tre Kronors genrep inför VM i Riga som inleds den 21 maj. Nästa match spelas i morgon mot Tjeckien klockan 20.