Annons

Tredje raka utan seger för Chelsea

Chelsea förlorar inte. Men Chelsea vinner inte heller.
West Hams Emerson ordnade 1–1 hemma mot det stjärnspäckade Londonlaget.
Fotboll • Publicerad 11 februari 2023
West Hams Emerson Palmieri, till vänster, såg till att Chelsea bara fick med sig en poäng (1–1) från lördagens Premier League-match.
West Hams Emerson Palmieri, till vänster, såg till att Chelsea bara fick med sig en poäng (1–1) från lördagens Premier League-match.Foto: David Cliff/AP/TT

Tränaren Graham Potter får det fortfarande inte att lossna med Chelsea den här säsongen. Trots många och dyra värvningar fortsätter det att se uddlöst ut för Londonlaget.

Borta mot bottenlaget West Ham började det förvisso bra när två av stjärnvärvningarna samarbetade fram till gästernas 1–0-mål. Enzo Fernández chippade bollen över West Hams backlinje i den 16:e minuten och João Félix smög perfekt in bakom och stötte in ledningsmålet – portugisens första fullträff i nya klubben.

Annons

Men West Ham hade svar på det, och det kom drygt tio minuter senare.

Efter att ha vunnit bollen högt på motståndarnas planhalva hamnade bollen hos Vladimír Coufal på högerkanten. Tjeckens inlägg nådde straffområdet där Jarrod Bowen nickskarvade bollen vidare mot den bortre stolpen.

Där kom en framstormande Emerson och rakade in 1–1.

Det var tredje raka oavgjorda resultatet för Potters Chelsea, som bara har en seger på de åtta senaste matcherna.

Chelsea tappar nu alltmer på topplagen. Upp till serieledande Arsenal, som dessutom har två matcher till godo på Chelsea, har man hela 19 poäng.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons