Annons

Trögt för Stenson bland stjärnor i Saudiarabien

Det vimlar av golfstjärnor i veckans tävling på Asientouren, eftersom alla LIV-spelare är välkomna i startfältet i Saudiarabien.
Henrik Stenson gick första rundan på par och är sju slag från täten.
Golf • Publicerad 2 februari 2023
Henrik Stenson under förra veckans tävling i Dubai. Arkivbild.
Henrik Stenson under förra veckans tävling i Dubai. Arkivbild.Foto: Kamran Jebreili/AP/TT

Stenson, Phil Mickelson, Bryson DeChambeau, Sergio García, Bubba Watson, Brooks Koepka, Lee Westwood, Patrick Reed, Cameron Smith... Det är bara några av stjärnorna som peggar upp intill Röda havet för att spela Asientourens flaggskeppstävling i Saudiarabien.

Den omstridda LIV-touren, som finansieras av den statliga saudiska investeringsfonden PIF, har ett samarbete med Asientouren kring vissa tävlingar. För LIV-spelarna, som är portade på PGA-touren, innebär det en sällsynt möjlighet att spela in världsrankningspoäng. Och – förstås – ännu mer pengar. Vinnaren i veckans tävling får en miljon dollar (drygt tio miljoner kronor) att stoppa in på kontot.

Annons

Efter 18 spelade hål har Henrik Stenson en ganska lång väg att vandra för att lägga beslag på den prischecken. Svensken var trögstartad, men lyckades i alla fall avsluta med två raka birdies för att gå runt på par, 70 slag. Leder gör mexikanen och LIV-kollegan Abraham Ancer efter en 63-runda.

Startfältets andra svensk, doldisen Björn Hellgren som spelar på Asientouren även till vardags, gick sin inledande runda på 68 slag.

Noterbart i övrigt: Förre världsettan Dustin Johnson tvingades dra sig ur strax före start efter att ha vridit till ryggen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons