Annons

"Tror att Kindberg gärna gör comeback"

Daniel Kindberg, tidigare ordförande i Österunds FK, friades i hovrätten från anklagelserna om grov ekonomisk brottslighet.
Fotbollsjournalisten Olof Lundh trodde på en fällande dom.
Fotboll • Publicerad 3 december 2021
Daniel Kindberg friades i hovrätten för nedre Norrland.
Daniel Kindberg friades i hovrätten för nedre Norrland.Foto: Mats Andersson/TT

Hovrätten för nedre Norrland friar Daniel Kindberg, det innebär att domen från Ångermanlands tingsrätt, där Kindberg dömdes, rivs upp. Åtalet som väcktes mot honom och ytterligare två personer för knappt tre år sedan har fått ett troligt slut.

– Jag tycker det är överraskande att han blir helt friad, särskilt efter att hovrätten skriver i sin dom att finns omständigheter som är besvärande men att åklagaren misslyckats med att bevisa det fullt ut, säger fotbollsjournalisten Olof Lundh.

"Dragit ut på tiden"

Annons

Åtalet väcktes mot Kindberg och de andra två männen den 10 december 2018.

– Problemet är att rättsprocessen har dragit ut på tiden. Det gör att klubben (Östersunds FK) har lidit skada.

TT: Kan Daniel Kindberg jobba med Östersunds fotbollsklubb igen?

– Jag tror att han gärna gör comeback. Om det är lämpligt att han kommer tillbaka är upp till medlemmarna. Man ska också komma ihåg att Kindberg är inblandad i ytterligare en rättsprocess.

Ytterligare åtal

Daniel Kindberg står åtalad för mutbrott och ska ställas inför rätta i början 2022. Han misstänks ha fakturerat en leverantör till Östersundshem via sitt eget bolag. Samtidigt som han var vd för företaget.

– Det finns ett skimmer runt klubben som är helt annorlunda nu. Jag är osäker om Kindberg kommer att uppfattas som helt ren då det i domen finns ett ifrågasättande från hovrättens sida. På nåt sätt välter man det mot åklagarens sida som inte lyckas bevisa sina teser kring vilket brott som har skett, lite av det kan hänga kvar. Även om Kindberg inte kommer hålla med, säger Olof Lundh.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons