Tröttkört Åhus orkade inte stå emot

En halvlek orkade Åhus stå emot IFK Trelleborg i Söderslättshallen. Sedan tröt orken och hemmalaget kunde vinna med 34–28 (13–14).
Sport • Publicerad 12 januari 2004
Trelleborg kopplade ett stabilt grepp om Christian Olsson och Åhus och tog en bekväm seger i division II-handbollen. BILD: CLAES NYBERG, TRELLEBORGS ALLEHANDAFoto:

– Vi började lite tafatt men spelade upp oss. Tyvärr gjorde vi en jättedålig andra halvlek, säger Åhus-tränaren Ulf Larsson.

Åhus tog kommandot i matchen sedan hemmalaget svarat för en rad tekniska misstag. Tremålsledning två gånger om, en ledning som laget inte kunde förvalta.

I pausvilan var det ändå ett knappt övertag och då trelleborgarna hade en man utvisad under de första två minuterna i andra halvlek fanns förhoppningar om ett nytt ryck.

– Vi kom rätt med våra punktmarkeringar i första halvlek och i paus trodde vi att vi hade en bra chans att vinna. Tyvärr förlorade vi den där utvisningen med 0–2 och sedan kunde vi inte resa oss, säger Ulf Larsson.

Trelleborg inledde andra halvlek med åtta mål mot Åhus två – matchtavlan visade 21–16 efter 40 minuters spel. Förklaringen till matchvändningen är framför allt två. Trelleborgs målvaktspar överglänste Åhus dito med råge och dessutom har hemmalaget en betydligt bredare trupp.

– Jag tror vi hade sju räddningar på hela matchen och då är det svårt att vinna, säger Ulf Larsson om Cebastian Bengtssons och Robert Karlssons mindre lyckade insatser.

Lägg till att försvarsspelarna inte hängde med när hemmalaget spelade ut och fick lätt utdelning från nio meter, från kanterna och i snabba kontringar.

– Vi fick ingenting gratis, det var inte vår match helt enkelt, säger Ulf Larsson.

– Vi är glada över att inte vara chanslösa mot Trelleborg på bortaplan. Det märks att vi har en tunn i trupp medan motståndarna har många spelare att sätta in, därför blev vi trötta på slutet. Som nykomlingar i serien är vi jättenöjda med de 16 poäng vi har tagit.

Ulf Larsson vill inte framhålla någon enskild spelare men han kan fick se Stanley Cederberg briljera på vänsterkanten. Stanley var också en av få som orkade stå distansen ut i andra halvlek.