Annons

Tuchel inför returen: "I det närmaste omöjligt"

Chelsea saknade intensitet, tempo och fysik i hemmaförlusten mot Real Madrid.
Managern Thomas Tuchel menar att beslutet att bara tillåta tre byten i engelsk fotboll nu visar sig i slutet av säsongen.
Fotboll • Publicerad 11 april 2022
Chelseas manager Thomas Tuchel ser det som en närmast omöjlig uppgift att vända 1–3 mot Real Madrid i tisdagskvällens retur på Santiago Bernabéu. Arkivbild.
Chelseas manager Thomas Tuchel ser det som en närmast omöjlig uppgift att vända 1–3 mot Real Madrid i tisdagskvällens retur på Santiago Bernabéu. Arkivbild.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT
Gareth Bale buades ut av sina egna fans när han hoppade in i Real Madrid i ligan i helgen.
Gareth Bale buades ut av sina egna fans när han hoppade in i Real Madrid i ligan i helgen.Foto: Manu Fernandez/AP/TT

Karim Benzemas hattrick på Stamford Bridge och ett ovanligt defensivt virrigt uppträdande mynnade ut i en 1–3-förlust i den första kvartsfinalen i Champions League.

Inför tisdagskvällens retur är Tuchel realist.

Annons

– Vi har inte den största av chanser sett till resultatet i den första matchen, motståndet och den arena vi spelar på. Det är en av de största utmaningar du kan stå inför att spela på Santiago Bernabéu. Det är ännu svårare när du måste vinna med två mål för att få förlängning.

Värt ett försök

– Det är i det närmaste omöjligt, men det är värt att göra ett försök och vi måste överprestera, säger Tuchel.

– Vi accepterar inte att vi är utslagna förrän vi är det. Först ska vi visa våra rätta ansikten, ta risker och nå gränsen för vad vi kan prestera, fortsätter tysken på den officiella presskonferensen.

Den regerande mästarklubben får klara sig utan både Romelu Lukaku och Ross Barkley.

– Lukaku kommer inte att åka med oss på grund av smärtorna han har i hälsenan och Barkley är sjuk och åker heller inte med, säger Tuchel som dock har tidigare covidsjuke César Azpilicueta med in truppen.

Försvarar Bale

I Real Madrid har kontroversen mellan Gareth Bale och vissa supportergrupper fått nytt bränsle. Walesaren buades ut när han hoppade in i helgens ligamatch mot Getafe.

Något som tränaren Carlo Ancelotti och spelarna tar starkt avstånd från.

– I ett skede som detta under säsongen, när vi behöver alla spelare, är enighet mellan fans och lag en mycket viktig faktor, säger Ancelotti och tillägger:

– Bale mår bra, han har tränat och vill spela och hjälpa laget, det är det viktigaste.

I Real väntas Ferland Mendy vara tillbaka som vänsterback efter en lättare skada.

Annons

– Chelsea är här för att ge oss en kamp. Det kommer att bli tufft för dem så klart men de kommer att försöka. Bra lag ger aldrig upp, säger Ancelotti på presskonferensen.

Vilade startelvan

I kvällens andra retur vilar pressen tungt på sexfaldiga vinnaren Bayern München. Unai Emerys Villarreal vann överraskande hemma med 1–0 och kommer utvilat till mötet på Allianz arena.

Emery satte hela startelvan från förra veckans möte på bänken i lördagens ligamatch mot Athletic Bilbao (1–1).

– Vi måste ta ytterligare ett steg framåt, vi måste kräva ännu mer av oss själva om vi ska slå ut dem, säger Emery till uefa.com.

Julian Nagelsmann, Bayerns tränare, dömde ut prestation på El Madrigal, men tror att förlusten var en väckarklocka. Han väntar sig en helt annan prestation på hemmaplan.

– Alla måste ta ansvar och hellre tala för mycket än för lite. Det ger mig självförtroende att vi spelade en dålig match i Villarreal och Villarreal spelade en av sina bästa.

– Som vi alla vet tillverkas diamanter under högt tryck. Förhoppningsvis kommer vi att producera en lysande prestation, säger Nagelsmann på presskonferensen inför returen.

Försvararen Niklas Süle är sjuk. I övrigt har han en intakt trupp.

Fakta: Så avgörs Champions League

Kvartsfinaler, returer:

Tisdag: Bayern München–Villarreal (0–1), Real Madrid–Chelsea (3–1).

Onsdag: Liverpool–Benfica (3–1), Atlético Madrid–Manchester City (0–1)

Semifinaler: Atlético Madrid eller Manchester City–Real Madrid/Chelsea, Liverpool/Benfica–Bayern München/Villarreal.

Matcherna spelas 26 och 27 april med returer 3 och 4 maj.

Final: 28 maj på Stade de France, Paris.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons