Annons

Tuff comeback för Frida Karlsson i Falun

Tre tuffa lopp i rad, trots att kroppen haft svårt att återhämta sig efter kollapserna i OS. Det kan bli verklighet för Frida Karlsson i Falun efter att ha vilat från tävlingarna i Holmenkollen.
Skidor • Publicerad 8 mars 2022
Frida Karlsson får ett tufft tävlingsprogram i samband med att hon gör tävlingscomeback i Falun.
Frida Karlsson får ett tufft tävlingsprogram i samband med att hon gör tävlingscomeback i Falun.Foto: Fredrik Varfjell

Planen är att Frida Karlsson i Falun ska åka sprint, milloppet och eventuellt stafett. Det blir intensivt för Karlsson som kollapsade tre gånger i samband med OS i Peking vilket gjorde att hon inte blev uttagen till den avslutande tremilen.

Även världscuptävlingen i Lahtis blev ett misslyckande efter en 16:e plats i milloppet.

En chansning

Annons

Det var en liten chansning att åka i Lahtis efter en lång resa från OS för att se om det räckte att komma tillbaka, menar Thomson.

Därefter bestämdes att Frida Karlsson skulle vila och stå över Holmenkollen för att samla energi.

Nu är hon tillbaka i tävlingsspåret som förbereder inför ett riktigt hårt tävlingsprogram med sprint på fredag, tio kilometer på lördag och går det bra blir hon uttagen till mixstafett på söndagen.

TT: Hur har hon återhämtat sig inför det tuffa programmet i Falun?

– Det är svårt att säga någonting nu eftersom hon inte haft något lopp sedan Lahtis. Men hon har fått tid att träna och samla energi, svarar Stefan Thomson och fortsätter:

– Det har känts bra på träningarna den sista veckan. Hon har bra med energi och bra tryck i kroppen , sedan får man se hur långt det räcker, men det har varit bra signaler.

Kanske sprintstafett

Noterbart är att distansåkaren Frida Karlsson gör en spännande start i sprinttävlingen som går i klassisk stil:

– I klassisk sprint är hon högt rankad i Sverige och det passar henne bra. Hon har åkt till sig en plats i laget, menar Stefan Thomson och berättar att stafettuttagningarna sker på lördagseftermiddagen.

Då handlar det om en historisk skiddag med premiär för mixstafett, både i sprint och traditionell stafett. Stefan Thomson stänger inte dörren för Frida Karlsson i en sprintstafett istället för den traditionella stafetten.

– Vi får se. Det handlar om en speciell sprintstafett med sex sträckor var. Då är det svårt att kalla det sprint eftersom de ska åka nio kilometer. Det är ganska tufft.

Annons

Fakta: Programmet i Falun

Här är tävlingsprogrammet för världscupavslutningen i Falun:

Fredag, 11 mars

Sprint, klassisk stil

Lördag, 12 mars

Herrar, 15 km, fristil, intervallstart

Damer, 10 km, fristil, intervallstart

Söndag, 13 mars

Mixad stafett, 4 x 5 km fristil

Mixad lagsprint

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons