Annons

Tuff start för KGK:s golfherrar

Utmärkta yttre förhållande. Att Kristianstad Golfklubbs herrar ligger tia efter första speldagen är helt laget eget ”fel”.
– Herrarna tappar tre slag på slutet av förmiddagen och det hänger liksom med hela dagen, konstaterar Magnus Jönsson, headcoach i Kristianstad Golfklubb.
GOLF/KRISTIANSTAD • Publicerad 17 juli 2019
Oscar Lengden hade en tuff onsdag på Barsebäck.
Oscar Lengden hade en tuff onsdag på Barsebäck.Foto: EMIL LANGVAD

Det är tionde året i rad som lag–SM i golf avgörs på Barsebäck Golf & Countrycourse. Under onsdagen spelades först foursome, där spelarparen turas om att spela den gemensamma bollen, och under onsdagseftermiddagen fyrboll, där spelarparet har varsin boll men där parets bästa resultat per hål räknas.

För Kristianstad GK:s herrar var det ingen rolig förmiddag i foursome.

Annons

– Nej, det blev ingen bra avslutning, vi tappade tre slag på de avslutande tre banorna, konstaterar headcoach Magnus Jönsson.

Förhållandena på Barsebäcks Donald Steele bana var under onsdagen optimala.

– Vi har haft bra väder, lite vind. Anledningen till att vi ligger där vi ligger i tabellen är våra egna misstag.

Det är ett getingbo i den nedre halvan, likväl som det inte skiljer så många slag till de högre placeringarna.

– Nej, vi ska väl inte dra för stora växlar av första dagen, men det kunde ju varit betydligt bättre, konstaterar Magnus Jönsson.

Herrarna fortsätter det individuella spelet på Steelebanan medan damerna går över på den betydligt tuffare Mastersbanan under torsdagen.

– Tjejerna har skött sig bra med tanke på vilka spelare vi har, de landade på en niondeplats och det är hyggligt spelat, menar Jönsson som ändå saknade birdies.

– Det hade behövts betydligt fler birdies, absolut.

Det är fyra spelare i herr– respektive damlaget som ska gå ut i den individuella tävlingen idag.

– Vilka det blir är det helt och hållet dagsformen från onsdagens spel som avgör, vilka som spelar ser ni på torsdag morgon, hälsar Marcus Jönsson.

Annons

Yngsjöbon Emma Nilsson och hennes Sölvesborgs GK ligger trea i damernas lag–SM, nio slag efter ledande Hills GK. I herrklassen är det Landeryds GK som ligger i tätposition.

Oscar Lengdén och Jonathan Ågren gick foursome på lag–SM under onsdagen.
Oscar Lengdén och Jonathan Ågren gick foursome på lag–SM under onsdagen.Foto: Svenska Golfförbundet

Mikael PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons