Annons

Tumba vann finalshowen

Söndagens A–final blev en show både på läktaren och planen. Och i vinnarsätet stod IFK Tumba och Staffan Olssons grabb Henrik, som slog Åhus Handboll med 13–11 i P94–klassen.
Sport • Publicerad 14 juli 2008

– Det här svängde ju fram och tillbaka. Riktigt roligt, sa Staffan Olsson efteråt, som fick äran att vara prisutdelare på söndagskvällen.

– Det är bara roligt det här. Vi ledare kör ingen taktik utan låter grabbarna sköta det själva, säger ledaren Roger Nielsen.

Annons

Och han hade säkert ingenting att invända.

– Vi hade inte väntat oss att slå dem, erkänner Åhusspelaren Anton Brandtsvärdh.

Åhuslaget å sin sida kom först på fjärde plats i gruppspelet och överraskade alla mot slutet. Inklusive publiken som gjorde sitt bästa för att lyfta sina hemmaspelare.

Och vilket tryck det var.

– Fantastisk publik, säger Anton.

Det var nästan så att förlusten kvittade. Åhus mötte ett bättre finallag och fick ta del av en finalshow som aldrig tidigare.

A–finalen började först klockan 22.20 och med en ljusshow och läckra strålkastare att ta del av så levde sig publiken in i kalaset som aldrig tidigare.

Finalkvällarna lär bli en höjdare under veckan. Åhus Handbolls finalplats var den största lokala succén så här långt i turneringen.

Semifinalen bjöd på blod, svett och tårar.

Hampus Nilsson gick på genombrott två gånger och vann sedan uppkastet åt sitt lag, i sudden death, så att en lagkamrat kunde avgöra matchen.

Annons

– Hampus är jätteduktig. Han har verkligen blommat ut under de två senaste åren. Men det är många som är bra, säger tränaren Jim Persson.

Finalmatchen på Åhus Beachhandboll blev sista matchen för Jim som nu slutar som handbollstränare.

– Jobbet tar för mycket tid.

Hyfsad avslutning?

– Ja, absolut. Tänk att få avsluta på det här sättet, säger han.

Jens Brogren
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons