Annons

Tung helg för Alexander Graff

Alexander Graff missade chansen att ta in på totalledaren Emi Persson.
Krångel med bilen ställde till det för Memphis Racing-åkaren.
Falkenberg • Publicerad 8 juli 2018
Alexander Graff, Memphis Racing hade en jobbig helg.
Alexander Graff, Memphis Racing hade en jobbig helg.Foto: Tommy Svensson

Det blev ingen lyckad helg för titelutmanaren Alexander Graff, Memphis Racing. Tanken var att Graff efter helgens tävlingar skulle tagit in på mästerskapsledaren Emil Persson.

Det blev precis tvärtom.

Annons

I det första heatet jagade Graff ifatt Stein Frederic Akre men blev skymd bakom norrmannen och missade att det hade åkt upp grus på banan

– Akre hann väja, men inte jag. Det fanns inga varningsflaggor från funktionärerna heller, säger Graff till V8thundercars.com

Bara några varv senare tvingades Alexander Graff bryta heatet efter att en tändhatt hoppat av. I det andra heatet gick det bättre och Graff körde in som tvåa i mål.

– Det är inte mycket till tröst, annat för teamet för deras enormt fina jobb hela helgen. Vi har varit snabbast hela helgen förutom i racen och vi tog inte de poäng vi hade behövt.

Den misslyckade helgen gör att Alexander Graff tappar sin andraplats i totalen. Marcus Palnér tog sig förbi Graff efter två fina resultat.

Stein Frederic Akre gjorde succé i sin comeback i V8 Thunder Cars när årets tredje deltävling kördes på Falkenbergs Motorbana – det blev två segrar för norrmannen som inte har kört V8 Thunder Cars sedan 2016 då han slutade trea i mästerskapet.

Joakim Johansson, Memphis Racing hade även han en tung helg och kom sist i båda heaten. Freddie Magnusson också Memphis Racing kom sjua och fyra i de två heaten.

Nästa tävling är 18-19 augusti på Gelleråsen.

Per Widerberg
Annons
Annons
Annons
Annons