Annons

Citys firande uppskjutet efter Agüeros tabbe

Sergio Agüeros usla straff höll allt annat än mästarklass. Och hans Manchester City får vänta på firandet av Premier League-titeln.
Chelsea bortaslog City med 2–1.
Fotboll • Publicerad 9 maj 2021
Sergio Agüero brände en straff som kunde ha gett Manchester City 2-0.
Sergio Agüero brände en straff som kunde ha gett Manchester City 2-0.Foto: Shaun Botterill/AP/TT

Frågan är egentligen inte om utan när Manchester City ska säkra ligatiteln efter sin överlägsna säsong i Premier League-fotbollen.

På lördagskvällen fanns ett ypperligt läge att med en trepoängare stänga den diskussionen – men det blev förlust hemma mot Chelsea. Något City till stor del kan klandra klubbikonen Sergio Agüero för.

Annons

City hade i 44:e minuten tagit ledningen genom Raheem Sterling, som forcerade in ledningsmålet efter att just Agüero slarvat bort förstaläget, när laget dessutom fick straff i den första halvlekens sista skälvande sekunder.

Misslyckad straff

Fram till straffpunkten klev Agüero som i sommar lämnar City efter tio år i klubben.

Ett drömläge att göra 2–0. Men... En "Panenka"-chip i mitten av målet kan se oerhört läcker ut om målvakten har kastat sig åt ena hörnet, men om chippen är lös och målvakten står kvar ser det mest dråpligt ut. Och Chelseamålvakten Edouard Mendy hade inga som helst problem att fånga Agüeros mjäkigt slagna straff.

Det som kunde ha blivit 2–0 där, blev i stället 1–1 med knappa halvtimmen kvar, inprickat av Hakim Ziyech intill ena stolpen.

Det saknades sedan inte chanser att avgöra mötet mellan de två lagen som om tre veckor möts i Champions League-finalen. City ropade (kanske rättmätigt) på straff när Sterling revs ned i slutminuterna, men någon chans att revanschera sig från straffpunkten erbjöds inte av domaren.

När allt pekade på delad pott slog Marcos Alonso i stället till och satte 2–1 till Chelsea på tilläggstid.

Manchester City har 80 poäng med tre matcher kvar, 13 fler än stadsrivalen United som har fem matcher kvar och därmed fortfarande greppar efter det som måste betraktas som världens minsta halmstrå i kampen om ligatiteln.

United ska nu spela tre matcher på fem dagar – Aston Villa (söndag), Leicester (tisdag) och Liverpool (torsdag) – och har pressen på sig om inte City ska bli mästare i kavaj innan serieledaren ska möta Newcastle borta på fredag.

Hoppet lever för Liverpool

Liverpools hopp om att sluta bland de översta fyra i ligan hålls vid liv, sedan laget besegrat Southampton med 2–0. Den första segern på fyra matcher gör att man nu är sex poäng bakom Leicester. För målskyttet stod Sadio Mané och Thiago Alcântara.

Tidigare på lördagen åkte Tottenham på en tung förlust, 1–3 borta mot Leeds, vilket med största sannolikhet betyder att "Spurs" inte når en topp 4-placering och spel i Champions League nästa säsong.

På annat håll i London jublades det när Crystal Palace vann med 2–0 borta mot Sheffield United, en seger som betyder att Palace definitivt har säkrat spel i högsta serien även nästa år.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons