Annons

Rangersförlust – trots två mål av Zibanejad

Mika Zibanejad gjorde två mål för sitt New York Rangers. Men trots det var det Edmonton som till slut vann matchen.
Ishockey • Publicerad 6 november 2021
Edmontons Leon Draisaitl fick mycket yta framför Rangers-målet, och kunde slå in det avgörande målet.
Edmontons Leon Draisaitl fick mycket yta framför Rangers-målet, och kunde slå in det avgörande målet.Foto: Jason Franson/AP/TT

New York Rangers såg ut att ha kopplat greppet på bortaplan mot Edmonton, när Mika Zibanejad satte 4–1-målet knappt sju minuter in i andra perioden.

– Vi gjorde ett bra jobb med att gå upp i ledningen. Vi gick in i tredje perioden med en tvåmålsledning, fram tills dess tyckte jag att vi var okej. Jag vet inte, vi blev för passiva och försökte att skydda ledningen på ett för defensivt sätt, säger Zibanejad vid presskonferensen efter matchen.

Annons

Men tre raka mål av Edmonton (ett i slutet av andra och två i tredje) gjorde att matchen var kvitterad. Då klev Zibanejad fram igen, och gav med sju minuter till slutsignal återigen gästerna ledningen.

Men storstjärnan Connor McDavid hade andra planer, och såg till att ta matchen till förlängning.

– Vi måste bara hitta ett sätt och kämpa oss igenom och sätta stopp där, säger Zibanejad om att laget tappade ledningen en andra gång.

Där kunde till slut Edmontons Darnell Nurse få loss pucken vid vänstra tekningscirkeln. Han passade en fri Leon Draisaitl som satte punkt för matchen med 6–5-målet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons