Annons

Tvärstopp för Åhus mot H43

Ungdomarna i Åhus Handboll blev en munsbit för H43:s ärrade elitspelare. Lundalaget hade stor uppvisning och vann med förkrossande 37–13.
Sport • Publicerad 23 juli 2008
Åhus fick stordäng av H43.
Åhus fick stordäng av H43.Foto: 

- Visst ska det vara skillnad mellan division I och elitserien. Men jag tycker vissa spelare kunde haft bättre inställning, säger Åhustränaren Lennart Ebbinge.

- Men det är mitt ansvar att fixa det, tillägger Ebbinge.

Annons

Noterbart är att Åhus fick klara sig utan flera nyckelspelare. Namn som Andreas Mårtensson, Ola Månsson och Ted Hermansson saknades. Dessutom gjorde Åhusspelarna Charlie Röxner och David Carnstam sin första match tillsammans.

- Och Thomas Varsamis kom hem i går från semester i Grekland. Men man får ta det för var det är, man får det positiva, konstaterar Lennart Ebbinge. För träningsmotståndet stod H43, som har haft ett hektiskt schema så här långt. Senast deltog elitserielaget i Åhus beachhandboll festival.

Men när träningsmatchen i Sånnahallen väl drog igång satte H43 högsta växeln direkt.

Gästerna kopplade snabbt greppet med ledning 10-4 efter en kvart. Och vid halvtid hade H43 betryggande 18-7.

- Positivt att killarna orkade hålla koncentrationen uppe till den här matchen, säger H43:s rutinerade målvakt Jesper Larsson. Men själv satt den förre IFK Kristianstadspelaren på bänken matchen igenom. Och fick se målvaktskollegan Linus Persson briljera i målet.

- Linus behövde den här sparringen och han skötte sig utmärkt. Så det fanns ingen anledning att hoppa in.

Vad säger du om Åhus?

- Åhus hade en otacksam uppgift så man får tacka att de ställde upp. Roligt att se deras ungdomssatsning men de hade behövt en utespelare med rutin, menar "Jeppe". Överkörningen fortsatte efter paus; ett skoningslöst H43 vann till slut med 24 bollar.

Hemmalagets målvakt Fredrik Olofsson hade det svettigt värre men lyckades rädda två straffar från Joakim Bäckström.

- Han påstår att solen bländade honom i första halvlek, flinar Lennart Ebbinge som tyckte laget fick en nyttig genomkörare inför hösten.

- Vi är nykomlingar i ettan och det blir tufft att hålla sig kvar. Vi möter forna elitserielag som Heim och Kroppskultur. Men med bra inställning och fysik kan man ta många poäng, det blir vår chans, avrundar Lennart Ebbinge.

Filip Lundstedt
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons