Annons

Tyringe klart för kval – trots förlust med 0–4

Tyringe SoS är i praktiken klart för förkval till allsvenskan. Detta trots 0-4 (0-1, 0-2, 0-1) i bortamatchen mot Mariestad Bois.
Sport • Publicerad 29 januari 2004

– Dåligt av oss. Vi hade respekt för Mariestad, säger forwarden Mikael Thomasson, som spelade i Mariestad halva förra säsongen.

Det var inget spel för kommande kval som Tyringe visade upp i går i Katrinhallen. Trots ett fullt ordinarie manskap jämfört med Mariestad, som saknade tre ordinarie spelare på grund av skada. Tyringe förmådde inte komma någon vart trots att Bois använde sex juniorspelare och gästerna ingen. Mikael Thomasson var den som verkligen ville visa något mot sina tidigare lagkompisar. Med sin skridskoåkning var han en av få som kunde skapa någonting. Men han var ganska ensam om att skjuta mot målvakten Pär Åkerström. Tyringe fick iväg 25 skott.

Annons

– Vi vågade inte gå in i närkamperna, anser Mikael Thomasson.

Men Tyringe är ju känt som ett fysiskt spelande lag?

– Ja, men det är mindre sånt den här säsongen.

Mikael Gath, med 30 mål hittills, var helt anonym. Däremot syntes målvakten Torbjörn Wiktorsson desto mer. Han fick 45 skott emot sig och klarade alltså inte av fyra av dem.

Men så lämnades han ofta ensam med Mariestadsspelare. Han gjorde den ena kvalificerade räddningen efter den andra. Det var bara en enda spelare som hittade ett sätt att överlista Wiktorsson och det var Johan Andersson.

Han svarade för samtliga fyra mål och tre av dem ordnade han i "trafiken" framför Tyringes mål. Vid två tillfällen var det i numerärt överläge och vid ett annat på ett rent friläge när en Tyringeback strulat vid egen blå linje.

Tyringe var oväntat blekt. Inte kunde man tro att det gällde att samla poäng för att nå kvalspel. Nu gick det ju ändå sedan Hästen åter fått stryk. Visserligen ligger Jonstorp sex poäng under, men det är en praktiskt omöjlighet att Tyringe ska tappa det greppet.

Peter Gustafsson

Matchfakta

Mariestad-Tyringe 4-0 (1-0, 2-0, 1-0)

Annons

Första perioden:1-0 (18.07) Johan Andersson ass: Fredrik Johnsson spel fem mot fyra. Utvisningar Mariestad:2x2 Tyringe1x2

Skott:13-11.

Andra perioden:2-0 Johan Andersson ass: Lars Trygg, 3-0 (15.02) Johan Andersson.

Utvisningar Mariestad:2x2 Tyringe:Ingen.

Skott:14-12.

Tredje perioden:4-0 (14.04) Johan Andersson (Lars Trygg), spel fem mot fyra.

Utvisningar Mariestad:1x2 Tyringe 2x2+1x10

Skott:18-2. Totalt:45-25

Domare:Anders Fred. Jönköping

Publik:813.

ISHOCKEY MARIESTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons