Annons

Uddamålsförlust för Bromölladamerna

– Så klart är det tungt med uddamålsförlust men vi försöker se det positiva och är glada över tjejernas fantastiska kämpainsats, säger Hannes Grönblad, assisterande tränare i IFÖ Bromöllas damlag.
KRISTIANSTAD • Publicerad 20 juni 2018
Foto: Fredric Alm/TT

Hammenhögs IF tillhör toppen i damettan södra och har ett tungt anfall och är fysiskt starka med ett pricksäkert artilleri som kan lägga in bollarna i straffområdet – och till sist så blir det för tufft att hålla undan.

– Så är det ju, de lägger in boll på boll och Nellie Kjellsson i vårt mål gör några fantastiska räddningar som gör att det ”bara” blir ett baklängesmål, konstaterar Hannes Grönblad, assisterande tränare.

Annons

Målet kom i den 70:e minuten – på hörna.

Samtidigt så funkar inte anfallsspelet för Bromölladamerna.

– Nej, där är vi ju ännu inte framme och har inte kunna etablera något samlat och starkt spel i anfallszon, säger Hannes.

Men tjejerna krigar – och tror på att det ska gå.

– Det är det som gör att vi kan gå vidare och sikta på nästa hemmamatch som kommer redan på söndag. Idag tror a–l–l–a på att vi faktiskt kan vinna. Vi måste kriga vidare och den första segern kommer mot Eskilsminne på söndag, säger Grönblad.

Så om du sammanfattar dagens insats?

– Jag är otroligt nöjd med tjejernas kämpainsats som lag, tufft att det blir en uddamålsförlust och bäst på plan är Nellie i mål, avslutar Hannes Grönblad.

Mikael PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons