Annons

Uddlöst KIK föll i hemmapremiären

Det blev ingen nyårskaramell från Kristianstads IK:s sida. Kallinge/Ronneby stängde igen bakåt och vann med 3–0 i Kristianstads ishall inför 1 479 åskådare.
Kristianstad • Publicerad 29 december 2017
Bosse Nilsson
Bosse Nilsson

Ett revanschsuget Kallinge/Ronneby satte högsta fart direkt i den första perioden. Men KIK redde ut stormen och kom starkt tillbaka.

I mitten av perioden fick Fredrik Hansson ett kalasläge i slottet efter att ha blivit framspelad av Johan Skinnars, men Kallingekeepern Isak Edman gjorde en fin benparad. I sekvensen efteråt stack Kallinge fram i ett anfall och Stefan Söder kunde ta tillvara på en Joel Gistedt-retur med plockhandsken.

Annons

Chansmässigt var den första perioden jämn, medan det spelmässigt var laget från Blekinge som var något vassare.

KIK gjorde en fin andraperiod – dock utan att göra mål. I stället var det Kallinge som kunde utöka sin ledning till 2–0 genom förre KIK-spelaren Sebastian Magnussom som mycket elegant styrde in pucken i mål.

KIK, som vände på steken när lagen möttes i onsdags, lyckades inte återupprepa bedriften.

I stället var det Kallinge som fick sin revansch och tog sin första seger i allettan. Matchen punkterades definitivt i mitten av den tredje perioden när Alexander Lunsjö stänkte upp pucken i krysset bakom Joel Gistedt.

Texten uppdateras.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons