Annons

Ukrainsk klubb i karantän – 25 smittade

Samtliga i den ukrainska fotbollsklubben Karpaty Lviv kan se fram emot två veckor i karantän.
Anledningen?
Spelartruppen och personalen har testats för coronaviruset – där hela 25 provsvar var positiva.
Fotboll • Publicerad 2 juni 2020
Hela 25 personer i den ukrainska fotbollsklubben Karpaty Lviv har bekräftats smittade av coronaviruset. Arkivbild.
Hela 25 personer i den ukrainska fotbollsklubben Karpaty Lviv har bekräftats smittade av coronaviruset. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren / TT

Karpaty Lviv har haft en tuff säsong i ukrainska Premier League och ligger sist när klubben går in i den avslutande fasen.

Efter ett mer än två månader långt pandemiuppehåll återupptogs ligaspelet i landet förra veckan inför tomma läktare – men nu väntar ytterligare en paus från fotbollen för Karpaty Lviv.

Annons

Skälet är att den ukrainska jumbon har låtit testa 65 personer för viruset, såväl spelare som övrig personal, varav 25 nu har bekräftats vara smittade. Detta meddelar klubben på sin hemsida och uppmanar nu övriga lag i den ukrainska toppdivisionen att genomföra tester på ett ansvarsfullt sätt.

"Vi vädjar till alla ukrainska klubbar, utan undantag, att vara så ansvarsfulla som möjligt vid testning av spelare, tränare och personal. Ingen går utan risk för att bli infekterad", skriver Karpaty Lviv som avslutar med att det fortfarande finns hopp om att de som smittats ska kunna återuppta och fullfölja säsongen.

Karpaty Lvivs två kommande matcher i mitten av juni är nu uppskjutna, enligt AFP. I stället kommer de som insjuknat hållas isolerade den närmaste tiden medan resten av laget ska tillbringa de kommande två veckorna i karantän.

Ukraina, som på senare tid börjat lätta på sina restriktioner i smittskyddsarbetet, har 24 340 bekräftade fall av coronaviruset varav 727 har dött efter att ha insjuknat i covid-19.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons