Annons

Umeå kämpar för överlevnad – tränaren uppträder

Umeå IK:s återkomst till damallsvenskan slutade med degradering och en kraschad ekonomi.
Fotbollsklubben fortsätter att vädja om ekonomisk stöttning – och ordnar en konsert, där tränaren ska uppträda, för att dra in pengar.
Fotboll • Publicerad 8 november 2022
Umeås tränare Samuel Fagerholm tar ton för klubbens överlevnad. Arkivbild.
Umeås tränare Samuel Fagerholm tar ton för klubbens överlevnad. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Den 22 november ska konserten genomföras i Umeå stads kyrka. En av artisterna är Samuel Fagerholm – lagets tränare.

– Jag har sjungit ganska mycket i mitt liv faktiskt. Det blir en fin grej att få göra, men framförallt hoppas vi få in lite pengar, säger Fagerholm till Västerbottenskuriren.

Annons

I slutet av september varslade Umeå IK FF att man behövde få in 2 miljoner kronor för att överleva. Nu skriver man i ett pressmeddelande att det återstår 800 000 kronor att få in före årsskiftet.

"Om den ekonomiska situationen inte löses, såväl kortsiktigt som för kommande år, läggs verksamheten ner", skriver Umeå.

"Vårt framtidshopp står till att Umeå kommun och näringslivet inser betydelsen av den verksamhet Umeå IK bedriver och är beredda att ge föreningen såväl kortsiktigt som långsiktigt ekonomiskt stöd."

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons