Rangnick om debutsegern: "Bättre än förväntat"

Det såg länge ut att bli mållöst i Ralf Rangnicks första match som huvudtränare för Manchester United.
Men med kvarten kvar kom det förlösande segermålet hemma mot Crystal Palace (1–0).
Fotboll • Publicerad 5 december 2021
Fred firar segermålet mot Crystal Palace.
Fred firar segermålet mot Crystal Palace.Foto: Jon Super/AP/TT

Manchester United dominerade spelmässigt men hade stora bekymmer med att få bollen i nät. Ett kryss hemma mot Crystal Palace var säkerligen inte vad Ralf Rangnick önskade sig i sin första match.

Med knappa kvarten kvar bytte tysken in den svenske 19-åringen Anthony Elanga – hans första framträdande i Premier League den här säsongen.

Bara minuten efter frälste Fred Manchester United. Den brasilianske mittfältaren stod för en läcker prestation när han från distans placerade in 1–0 bakom målvakten Guaita.

"Väldigt nöjd"

Bortalaget mäktade inte med att resa sig efter baklängesmålet och Rangnick kunde glädjas åt tre poäng i debuten. Viktor Nilsson Lindelöf spelade hela matchen i mittbackslåset.

– Jag är väldigt nöjd med lagets prestation, speciellt i första halvleken med den höga pressen, det var strålande. Det enda som saknades var 1–0 eller 2–0, säger Rangnick till BBC och fortsätter:

– Den hållna nollan var den viktigaste delen. Där är sådana saker vi måste förbättra. Med bara en avklarad träning så var jag imponerad. Vi spelade mycket bättre än förväntat.

Tottenham vann igen

Brentford, med Pontus Jansson i startelvan, gick mot seger borta mot Leeds – men släppte in ett tungt mål i den 95:e minuten. Patrick Bamford såg till att lagen fick dela på poängen när han kvitterade till 2–2 i slutskedet.

Samtidigt tog Tottenham en väntad seger hemma mot tabelljumbon Norwich med 3–0. Antonio Contes mannar ser ut att ha fått upp farten i Premier League och har nu vunnit tre raka ligamatcher.

Även Aston Villa har ryckt upp sig med en ny tränare vid rodret. Steven Gerrard tog över laget för knappt en månad sedan vilket har resulterat i tre segrar på fyra matcher.

På söndagskvällen besegrades Leicester på hemmaplan med 2–1. Harvey Barnes gav gästerna ledningen i första halvlek, men två mål av försvararen Ezri Konsa fixade segern för Aston Villa.