Annons

Uppgifter: Moen Nilsen överens med GOG

Danska GOG har redan norpat Arnar Freyr Arnarsson av IFK Kristianstad. Enligt flera uppgifter till Bladetsporten ska de nu också vara överens med Stig-Tore Moen Nilsen till nästa säsong.
Däremot fick danskarna kalla handen av målvakten Leo Larsson.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 7 februari 2019
Stig-Tore Moen Nilsen gör Arnar Freyr Arnarsson sällskap i danska GOG.
Stig-Tore Moen Nilsen gör Arnar Freyr Arnarsson sällskap i danska GOG.Foto: Victor Lindstammer

De danska serieledarna GOG har varit mycket på tapeten den här säsongen. I slutet av december gjorde de klart med mittsexan Arnar Freyr Arnarsson samtidigt som det började ryktas om att även Stig-Tore Moen Nilsen skulle gå samma väg.

Övergången har dragit ut på tiden, men enligt flera uppgifter till Bladetsporten ska GOG nu vara överens med Moen Nilsen.

Annons

– Ingen kommentar, säger Stig-Tore med ett finurligt leende medan han stretchar efter matchen mot Karlskrona.

Även Leo Larsson har funnits med på GOG:s önskelista, men han tackade däremot nej. Danskarna uppges nu vara på jakt efter HK Malmös Dan Beutler i stället.

– Det är så klart smickrande att de är intresserade, men IFK är fortfarande nummer ett. Jag tror att ”Ljubo” (Ljubomir Vranjes) kommer att göra mig ännu bättre. Det ska bli roligt att vara med på resan tillsammans med en av världens bästa tränare, säger Leo Larsson.

Hur nära var det att du skulle lämna?

– Jag fick ett muntligt avtal, men inte mer än så.

Hade du stannat även om inte Vranjes hade kommit?

– Svårt att säga. När jag fick erbjudandet så var inget klart med någon tränare inför nästa säsong, så då var det ju mer lockande. Men ser man med facit i hand nu så blir det jättebra. Mina bästa år är kvar och det kommer att komma i Kristianstad.

Stig-Tore Moen Nilsen gjorde comeback efter magsjuka, fick en hel del speltid, men gjorde inte en av sina bättre matcher.

– Jag fick det jag behövde inför lördag, även om det inte gick så bra för mig personligen. Vi får ta upp det ett par hack om vi ska vinna mot Kielce, säger norrmannen.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons