Annons

Uppgifter: Spansk trupp klar tidigast måndag

På fredag ska Sverige möta Spanien i Nations League, men ännu har ingen spansk trupp tagits ut.
Enligt medieuppgifter blir inget klart förrän tidigast på måndagen.
Fotboll • Publicerad 17 september 2023
Spaniens världsmästare med VM-pokalen. Men kommer de till Göteborg på fredag? Arkivbild.
Spaniens världsmästare med VM-pokalen. Men kommer de till Göteborg på fredag? Arkivbild.Foto: Abbie Parr/AP/TT

Förhandlingar pågår mellan Spaniens fotbollsförbund RFEF och VM-spelarna som tog guld för en månad sedan, men som nu bojkottar landslagsspel, skriver den spanska tidningen As.

Enligt As kommer ingenting att bli klart förrän på måndag-tisdag. Då blir det snabba ryck för den nya förbundskaptenen Montserrat Tomé att hinna få ihop en trupp på 23 spelare och få dem till Göteborg för fredagens Nations League-premiär.

Annons

Nations League-spelet är även kval till OS.

Kaoset i Spaniens fotbollsförbund uppstod vid VM-guldceremonin då den spanske fotbollsförbundsordföranden Luis Rubiales kysste spelaren Jennifer Hermoso på munnen mot hennes vilja.

Rubiales ansåg att det var i samförstånd och vägrade avgå, trots stora och världsomfattande protester. Bland annat sade landslagsspelarna att de tänkte bojkotta landslaget om Rubiales och förbundskaptenen Jorge Vilda var kvar och man krävde dessutom stora förändringar i förbundet, mer rättvisa förhållanden och respekt för kvinnliga spelare.

Trots att Rubiales till slut avgick och Vilda fick sparken kvarstod bojkotten. 39 spelare, varav 21 av 23 från VM-truppen, skrev på bojkotten och Tomé kunde inte ta ut någon trupp som tänkt i fredags.

Det svenska landslaget, som tog brons i VM, samlas i Göteborg på måndagen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons