Annons

Uppgifter: Telia köper Champions League

Telia köper rättigheterna till Champions League-fotbollen, uppger Dagens Media.
Priset: drygt 3 miljarder kronor.
Fotboll • Publicerad 9 april 2020
Liverpool, fjolårets Champions League-vinnare, byter tv-kanal i Sverige om klubben spelar i turneringen hösten 2021. Enligt uppgift har Telia köpt rättigheterna till turneringen.
Liverpool, fjolårets Champions League-vinnare, byter tv-kanal i Sverige om klubben spelar i turneringen hösten 2021. Enligt uppgift har Telia köpt rättigheterna till turneringen.Foto: Jon Super/AP/TT

I morse kom beskedet att Nent Group, med bland annat tv-kanalerna Viasat och TV3, blir av med rättigheterna till herrarnas Champions League efter nästa säsong.

Nu uppger Dagens Media att Telia, som äger TV4 och CMore, i stället köpt rättigheterna från och med 2021. Avtalet är treårigt.

Annons

Dagens Media skriver att flera källor med direkt inblandning av affären bekräftar uppgiften.

Priset är skyhögt: drygt en miljard kronor per år.

Enligt Dagens Media gäller rättigheten endast för Sverige, medan Nent Group i det nuvarande avtalet betalar lika mycket för rättigheterna i Sverige, Norge och Danmark tillsammans.

– Det förvånar mig inte att vi fick konkurrens, men att man är beredd att lägga såna här summor förvånar mig, sade Anders Jensen, vd för Nent Group, till DI i morse.

Enligt Dagens Media behåller Nent Group rättigheterna i Danmark medan TV2 köpt rättigheterna i Norge.

Nent Group har i stället köpt rättigheterna till Europa League och nya Europa Conference League.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons