Annons

Usel avslutning – då blir det inga poäng

BSK/Bromölla AIK lyckades inte ta andra raka segern mot IFK Trelleborg. 24-18 slutade matchen i Söderslättshallen i Trelleborg.
Sport • Publicerad 7 januari 2004

– Bedrövligt, tyckte Bromöllatränaren Joachim "Kimmen" Stenbäcken om sitt lags spel.

Ett taktiskt misstag och massor av individuella gjorde att Bromölla fick resa hem från Trelleborg utan poäng i går.

Annons

Laget såg länge ut att kunna upprepa segern mot IFK Trelleborg från den sista omgången före jul men de sista 20 minuterna förlorades med 11–4.

– Det är klart att jag är besviken, sa Joachim "Kimmen" Stenbäcken direkt efter matchen.

Tio minuter in i andra halvlek var ställningen 13–14 och då hade IFK Trelleborg inte gjort mål på tio minuter.

Ett taktiskt drag från Trelleborgsbänken ändrade på matchbilden. Hemmalaget började punktmarkera Håkan Engström och bara några minuter senare var Bromölla i fyramålsunderläge.

– Vi är vana vid att få punkt på oss och trots att vi har tränat på det och pratat om det så lyckades vi inte lösa det, sa "Kimmen" som dock menade att det i första hand var i anfallsspelet som det klickade.

Att Trelleborgsmålvakten Claus Boldt fick göra 27 (!) räddningar säger inte bara att Boldt var bra utan också att det var ett synnerligen ineffektivt Bromöllaanfall han mötte.

– Vi missar otroligt mycket! Vi gör Boldt till matchvinnare, han som varit sämst på plan i två matcher!

Punkten på Engström gjorde med andra ord ett ineffektivt Bromölla än ineffektivare. Då hjälpte det inte att Juvall Jungman gjorde en toppmatch i målet.

– Jungman var bra och det är inte i försvaret vi förlorar matchen. Vi gör ett taktiskt misstag när vi inte lyckas lösa punkten och sen bränner vi alldeles för många lägen, analyserade tränare Stenbäcken som i andra halvlek kontrade med att punktmarkera IFK Trelleborgs spelfördelare Stefan Hermann. Till skillnad från Bromölla lyckades Trelleborg lösa problemet.

Jonas Gustafsson

Annons

Matchfakta

IFK Trelleborg–BSK/Bromölla AIK 24–18 (13–11)

Bromölla:Håkan Engström, 3, Alexander Kaplar, 3, Fredrik Malmberg, 3, Nico Prohorenko, 2, Mikael Eriksson, 2, Magnus Pettersson, Jesper Cordu, Djordie Ilie, Torbjörn Salheden, Tommy Balaz.

HANDBOLL TRELLEBORG
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons