Annons

Utspelat KFC reste sig men föll

Publicerad 31 augusti 2016
KFC föll mot Lund i DM-semifinalen. Foto: Peter Åklundh
KFC föll mot Lund i DM-semifinalen. Foto: Peter Åklundh

Kristianstad FC satsar inte stenhårt på DM. Det visade sig under onsdagskvällen när division I-laget föll med 3–4 i DM-semifinalen mot division II-gänget Lunds BK. Ställningen på Vilans IP efter 45 minuter var hela 0–4 (0–3 efter 18 minuter), men dubbla mål av Jesper Rindmo, samt ett av Mohammed "Momma" Al-Farhan snyggade till siffrorna till 3–4. Rindmos 3–4-mål kom i den 89:e minuten. Från söndagens startelva i division I-derbyt mot Mjällby AIF (seger 4–1) fanns endast ett namn med i DM-matchens startelva; Granit Stagova.

– 0–4 i halvtid, ändå var Max Rundqvist bra i målet. Vi hade en ung, ovan och skadedrabbad backlinje (André Kamp, Elias Åberg, Christoffer Ekström och Oliver Sigefjord), men det var inte där felet låg. Det var inställningen hos våra spelare, säger KFC:s sportchef Anders Swahn, som fick glädja sig åt en rejäl uppryckning i andra halvlek.

Annons

Tar ni DM seriöst?

– Huvudspåret är förstås kvartsfinal, för då är man klart för svenska cupen. Skillnaden mot DM-kvartsfinalen mot Eskilsminne var att vi då behövde en bra match i benen inför omstarten av division I, säger Swahn.

– Men sedan är vi ju inte vana vid att spela med elljus. Jag skrek till dem "släck lamporna, så vinner vi!", skojar Swahn, angående den senaste veckans vinster mot Ljungskile och Mjällby (avslutningen) i mörker.

Den andra DM-semifinalen spelas den 7 september, då tar Landskrona Bois emot IFK Hässleholm. Närmast väntar seriematch för KFC på söndag, borta mot Oddevold.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons