Utvisningarna fällde Tyringe

Tyringe hängde målmässigt med i division I-matchen borta mot Tingsryd. Mendet var hemmalaget som till största delen förde spelet.
Sport • Publicerad 16 december 2002

Därför är 4-2 (3-1, 0-1, 1-0) siffror i underkant med tanke på vad som hände på isen. Den andra perioden vanns av Tyringe med 1-0. Men det var ändå då skillnaden mellan lagen märktes mest. Tyringe åkte på utvisning efter utvisning. – Många var onödiga. Men genomgående berodde de på att Tingsrydsspelarna var hetare på pucken, förklarade Tyringes tränare Mats Lusth. Mest obalanserad i Tyringe under mittperioden var blivande junior-VM-resenären Andrée Persson, vars protester ledde till matchstraff. Medan Tingsryds spel i numerärt överläge inte gav utdelning i mellanakten hade effektiviteten varit desto större i första perioden. 2-0 gjordes då laget spelat fem mot fyra i 24 sekunder, efter utvisning på Andrée Persson, 3-1 bara 14 sekunder efter att Jonas Abrahamsson visats ut. Mycket beroende på starkt målvaktsspel av Markus Wasarainen höll sig Tyringe kvar i matchen. I slutet av andra perioden föll också ett reduceringsmål, genom Per Fernhall. – Med bara ett måls underläge var det bara att gå ut och köra i tredje perioden. Tyvärr räckte vi inte hela vägen, beklagade Mats Lusth. Duon Per Fernhall och Jonas Håkansson var Tyringes bästa offensiva vapen. I Tingsryd glänste förstafemman anförd av passningsgeniet Larry Pilut. Matchfakta Tingsryd-Tyringe 4–2 (3–1, 0–1, 1–0) Första perioden:1–0 (1.27) Viktor Rydh (Petter Henning och Daniel Levin), 2–0 (9.47) Martin Maskarinec (Larry Pilut och Anders Åkesson) spel fem mot fyra), 2-1 (10.09) Jonas Håkansson (Jan Sjödin), 3–1 (16.22) Larry Pilut (Christian Jacobsson och Anders Åkesson) spel fem mot fyra. Utvisningar: Tingsryd,1x2 min,Tyringe,2x2 min.Skott:11–7. Andra perioden:3–2 (16.18) Per Fernhall (Jonas Håkansson). Utvisningar:Tyringe, 2x10, 4x2 min, Tingsryd, 3x2 min. Skott: 11–6. Tredje perioden:4–2 (8.58) Johan Gustafsson (Marcus Johansson). Utvisning:Tyringe, 1x2 min. Skott: 14–5. Sammanlaqgd skottstatistik: 36–18. Domare:Jan Byhlin, Jönköping . Publik:662.