Annons

Utvisningarna fällde Vinslöv

Sport • Publicerad 20 januari 2004

Efter seger i Steg I och en andraplats i Steg III blev det en tredjeplats i Steg IV för Vinslövs HK:s pojklag födda 1989. Därmed blev det heller inget finalspel för Bengt-Arne Perssons och Ingemar Birgerssons duktiga gäng.

– Vi spelade oavgjort mot Linköpings Lejon, men förlorade mot Önnered och Kroppskultur vid gruppspelet i Hörby. Som helhet är vi mycket nöjda med grabbarnas insatser, även om de inte hade det rätta flytet och kom upp i normal klass, säger Bengt-Arne.

Annons

Vinslövskillarna spelade hårt i överkant och drabbades av många utvisningar och även röda kort.

I den första matchen fick Vinslöv sju utvisningar och två röda kort mot inget för Önnered, mot Linköping tre utvisningar mot noll och mot Kroppskultur fyra utvisningar mot en, plus ett rött kort för Vinslöv.

– Vi har snackat igenom det här med grabbarna och de förstår att det går inte att vinna några matcher med en man kort stora delar av matchen.

Vinslöv fick en olycklig start i alla matcherna. Det hjälpte inte att en busslast Vinslövssupportrar hejade på de sina under lördagens båda matcher.

Mot Önnered blev det 10–20 (5–11), mot Linköpings Lejon 18–18 (7–12) och mot Kroppskultur 12–23 (6–12).

Önnered vann gruppen före Kroppskultur. Den andra gruppen i Hörby vann Lågan före Aranäs. I finalspelet vann Aranäs mot Önnered och Kroppskultur mot Lågan och gick vidare till SM–slutspel med åtta lag.

Bertil Åkesson

HANDBOLL KRISTIANSTAD
HANDBOLL
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons