Annons

Utvisningarna kostade Tyringe poängen

Utvisningarna blev Tyringes fall mot Borås HC. Lagets förkärlek till botbänken kostade laget poängen. "Ska vi hänga med i en sådan här match måste vi hålla oss på isen, suckar tränaren Jari Lehtinen."
Sport • Publicerad 8 januari 2004

Komiskt nog slutade ändå Tyringes statistik i numerärt underläge på plus.

Två gjorda mål och bara ett insläppt.

Annons

– Men i förlängningen innebar det att vi fick slita alldeles för mycket för att orka hela vägen. Många av spelarna tvingades dra ett allt för tungt lass, förklarar Lahtinen.

Efter att ha bevittnat en tillknäppt och tråkig första period fick Tyringecoachen se en betydligt mer händelserik mittperiod. Lagen turades om att bjuda varandra på den ena målchansen efter den andra–i så väl powerplay som boxplay. Stundom avlöste den ena huvudlösa passningen den andra och onödiga utvisningar lades på hög. När perioden sedan summerades kunde ändå gästerna gå till vila i ledningen.

Två gånger om tog utmärkte Jonas Håkansson tillvara på Boråsförsvarets slarv vilket betydde 2–3 inför de avslutande tjugo minuterna.

Väl där blev emellertid Tyringes lycka kortvarig. På en dryg minut slog hemmalaget in både kvittering och ledningsmål. Därefter förstördes Tyringes poängambitioner av utvisningar och åter utvisningar, laget kunde därför aldrig etablera någon press mot hemmakassen. – Borås är ruskigt stabila och riktigt svåra att få tryck på. Har man då som vi inte fullt manskap på banan är det snudd på omöjligt, menar Lahtinen.

Även om Csaba Prokec med sitt 5–4-mål skänkte ett uns av dramatik till slutskedet var aldrig bortapoängen speciellt nära, till Jari Lahtinens förtret.

– Egentligen är väl detta inte en match som vi ska vinna, men som det hela gestaltade sig hade en poäng inte varit helt fel, konstaterar han.

Tobias Roswall

ISHOCKEY BORÅS
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons