Annons

van der Poel inledde VM med personbästa

Skridsko • Publicerad 5 mars 2022
Nils van der Poel. Arkivbild.
Nils van der Poel. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Skridskostjärnan Nils van der Poel fick en strålande start på allround-VM i norska Hamar. Svensken inledde mästerskapet genom att gå i mål på 500 meter på tiden 37,33 – en rejäl förbättring av sitt tidigare personbästa på 37,87.

Direkt efter målgång var det tydligt att van der Poel var mäkta nöjd med sin insats, han sträckte en knuten näve och gjorde sedan "high five" med förbundskaptenen Johan Röjler.

Annons

Svenskens svaghet har tidigare varit de korta distanserna, särskilt 500 meter, men inför VM har han tränat extra på sprintsträckan.

Genom tiden på 500 meter har Nils van der Poel nu gett sig själv ett fint utgångsläge inför fortsättningen. Senare i dag kör han 5 000 meter – där han både är världsrekordhållare och nybliven OS-guldmedaljör – och siktar där på att bli en av de åtta åkare som får köra 10 000 meter och göra upp om medaljerna i morgon.

På 10 000 meter är han också skrinnaren att slå; på OS i Peking tog van der Poel guld och satte nytt världsrekord på kungadistansen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons