Vändningen gav USA JVM-guld

Sport • Publicerad 7 januari 2004

ISHOCKEY

USA tog hem junior-VM i ishockey. Detta efter att ha vänt 1–3-underläge mot Kanada i sista perioden till seger, 4–3.

Finalsegern på måndagskvällen i Helsingfors betydde att USA tog sitt första junior-guld någonsin.

Men guldet verkade långt borta ut efter två perioder.

Då hade Nigel Daves gjort två mål för Kanada som först betytt, 1–0 och sedan 2–1-ledning. När sedan Anthony Suther ökade på till 3–1 efter tolv minuters spel såg Kanada ut att ha kopplat greppet.

Men USA inledde en fantastisk spurt i den tredje perioden med två mål inom drygt två minuter. Reduceringen till 2–3 av Patrick O'Sullivan kom efter 14.39, 3–3-kvitteringen av Ryan Kessler strax därefter.

O'Sullivan gjorde också segermålet då drygt fem minuter återstod av matchen.

Målet kom snöpligt för Kanadas del. Målvakten Marc Andre Fleury kom ut en bit från buren för att möta en puck med klubban. Han vispade iväg pucken, men den träffade en egen spelare.

Från backen Braydon Coburns axel studsade pucken tillbaka och in i mål. (TT)