Annons

Vändningen – OS-lottningen är inte klar

Uppgifterna att handbollslandslaget hade fått en drömlottning i OS var felaktiga.
Lottningen har inte gjorts än.
Handboll • Publicerad 15 mars 2021
Sverige är klart för OS, men det är inte klart vilken grupp Blågult spelar i. Vilket felaktigt meddelades efter avancemanget.
Sverige är klart för OS, men det är inte klart vilken grupp Blågult spelar i. Vilket felaktigt meddelades efter avancemanget.Foto: Michael Hundt/AFP/TT

En paragraf som lätt kunde tolkas som att OS-grupperna redan hade lottats var i själva verket bara en seedning inför lottningen.

Det var bakgrunden till att svenska medier hade fått fel uppgifter och därför kablades nyheten ut, av TT och andra, att Sverige hade fått en drömlottning inför herrarnas handbollsturnering i OS.

Annons

Sent på söndagskvällen, ett par timmar efter att Sverige säkrat OS-platsen i ödeskvalet mot Slovenien, uppdagades det beklagliga misstaget.

I stället kommer lottningen ske vid ett senare tillfälle och det enda som är helt klart är att Sverige inte kommer att möta Frankrike, som är i samma seedningsgrupp.

Seedningsgrupperna:

1: Danmark, Norge

2: Frankrike, Sverige

3: Tyskland, Portugal

4: Brasilien, Japan

5: Spanien, Egypten

6: Argentina, Bahrain.

Lagen lottas in i två sexlagsgrupper, de fyra bästa i varje grupp går vidare till kvartsfinal.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons