Annons

Vann med för mycket – tränaren stängs av

92–4. Det skrevs segersiffrorna till när skollaget Sacred Heart Academy utklassade Lyman Hall High School i en basketmatch i USA.
Klang och jubel? Inte direkt. Skolledningen svarade i stället med att stänga av tränaren, skriver New York Times.
Basket • Publicerad 7 januari 2022
Ett amerikanskt skollag vann med 88 poängs marginal. Arkivbild.
Ett amerikanskt skollag vann med 88 poängs marginal. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Kan man vinna med för mycket? Svaret är ja – åtminstone enligt skolledningen på Sacred Heart Academy, en katolsk skola för tjejer i Connecticut, USA.

92–4-segern gav upphov till både en ursäkt och att tränaren Jason Kirck stängs av i en match.

Annons

"Sacred Heart Academy värdesätter lärdomarna man får genom att idrotta, inklusive etiskt och ansvarsfullt uppträdande, ledarskap samt respekt för motståndare. Basketmatchen mot Lyman Hall High School går inte i linje med våra värderingar och vår filosofi", säger skolans ordförande Sheila O’Neill i ett uttalande till GameTimeCT.

Enligt motståndartränaren Tom Lipka fortsatte Sacred Heart Academy att anfalla och sticka iväg i snabba kontringar trots den förkrossande ledningen.

"De visade ingen barmhärtighet", säger han i ett uttalande enligt lokala medier i Connecticut.

Lagen möts igen den 28 januari. Det återstår att se om Jason Kirck och Sacred Heart Academy lärt sig konsten att vinna med mindre marginal till dess.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons