Annons

Världen Runt

Sport • Publicerad 12 januari 2004
Anja Pärson hänger inte riktigt med de allra snabbaste i fartgrenarna störtlopp och super-G. I helgen blev hon 35:a i störtloppet och 18:e i super-G. BILD: PRESSENS BILD
Anja Pärson hänger inte riktigt med de allra snabbaste i fartgrenarna störtlopp och super-G. I helgen blev hon 35:a i störtloppet och 18:e i super-G. BILD: PRESSENS BILDFoto: 

ALPINT. Anja Pärson har en bit kvar för att bli en fullfjädrad alpin fartåkare. Hon följde upp lördagens 35:e plats i störtlopp med en 18:e plats i super-G på söndagen.

– Jag är inte riktigt nöjd med super-G:n, jag kunde ha gjort lite bättre. Men jag är fortfarande nybörjare, säger hon.

Annons

Anja Pärson var i alla fall väldigt bra på att gissa segrarinnan – Hilde Gerg. Hon var 24 hundradelar före österrikiskan Michaela Dorfmeister.

Österrikiskan Renate Götschl störtloppet, körde ur i super-G. Hon skadade ena tummen i fallet, fick en sträckning i ett ledband, men det som troligen smärtade mest var att hon inte fick några poäng i tävlingen. Anja Pärson kunde därför utöka sitt försprång till Götschl med 13 poäng i den sammanlagda världscupen. Försprånget är nu 179 poäng. (TT) ALPINT. Regnet öste ner över de alpina skidåkarna i Chamonix på söndagen och gjorde sikten dålig och snön som sorbet.

Allra bäst i slalompisten i de vårlika förhållandena var italienaren Giorgio Rocca.

Men söndagens stora vinnare var amerikanen Bode Miller som kom trea i slalomtävlingen och vann kombinationstävlingen före Raich och Kjus.

Även svenskarna tog värdefulla kombinationspoäng. Markus Larsson kom sjua i kombinationen, Johan Brolenius tia och Patrik Järbyn 16:e. (TT) SKIDOR. Världscuphelgen i estländska Otepää blev mörk för de svenska herrarna.

Precis som i lördags stod damerna för det bästa då det blev en sjätteplats i stafetten. Herrarna blev elva och hade inget med segerstriden att göra.

De svenska damerna har ingenting med toppstriden att göra i världscupsammandraget men där är formläget betydligt bättre. Elin Ek följde upp lördagens femteplats med att köra snabbast på startsträckan i stafetten. Anna Dahlberg körde den andra klassiska sträckan och Sverige var fortfarande tvåa, bara ett par sekunder efter ledande Norge. Att sedan toppkänningen försvann med debutanten och förstaårssenioren Maria Rydqvist efter tredje sträckan (fri stil) var ingen större överraskning.

Sofia Domeij tog sedan Sverige i mål på sjätte plats, 1.23 efter segrande Norge som var 13 sekunder före tvåan Tyskland och nästan en halv minut före Finland. (TT) SKRIDSKO. Åtta på 10000 meter och åtta totalt.

Det blev resultatet för Johan Röjler när skridsko-EM i holländska Heerenveen avslutades på söndagen och svensken är nu klar för VM i Hamar i februari.

– VM-platsen var min uppgift här, jag har sparat på krutet till VM, säger Röjler.

Annons

Johan körde avslutningsloppet över 10000 meter mot norrmannen Lasse Sätre som distanserade svensken rejält. Men tiden 13.50,92 räckte till en åttondeplats för Röjler som därmed avancerade två placeringar totalt. (TT) Oskar Svärd som vann långloppet på skidor i Jizerska Padesatka, Tjeckien. Med en mil kvar på femmilsloppet ryckte han ifrån österrikaren Mikhail Botvinov och estländaren Raul Olle.

Eddy Bengtsson som gjorde comeback och vann tungvikts-klassen i Grand Prix-tävlingen Herman Kare Cup i Finland genom att finalbesegra greken och OS-fyran Konstantin Thanos med 3–0.

Johan Eriksson som stod för sin överlägset bästa placering i världscupsammanhang efter en 16:e plats. Finländaren Janne Ahonen vann båda helgens backhoppningar i Tjeckien.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons