Annons

Världen runt

Sport • Publicerad 9 december 2002

SIMHOPP. Det blev dubbla NM-guld för simhopparstjärnan Anna Lindberg i hennes riktiga tävlingscomeback efter skada.

Men det viktigaste beskeden var: Rekordsnabbt är hon tillbaka på trampolinen efter den svåra knäskadan i slutet av maj.

Annons

I lördags fem hopp från en meter med bara några skönhetsfel, och i söndags tio bra hopp och nästan 500 poäng på tremeterssvikten, hennes specialgren där det också är meningen att det ska bli OS-medalj i Aten 2004.

Nu blir det vila och julfirande för Lindberg och sedan väntar ett träningsläger i Florida i januari som avstamp för nästa år. Under 2003 blir det för Annas del sex till sju världscuptävlingar, inomhus-EM i Stockholm i april och årets höjdpunkt VM i Barcelona i juli. (TT) FRIIDROTT. Nia låter inget vidare. Ändå är det den främsta placering ett svenskt herrlag tagit i ett terräng-EM.

På söndagen nåddes den i Kroatien.

– Men vi hade nog ändå hoppats på en ännu bättre placering, en plats bland de sex främsta, sade långlöparnas förbundskapten Christian Augustsson.

Spanien vann lagtävlingen för Frankrike och Portugal. Ukrainas Sergej Lebid vann den individuella tävlingen och tog därmed sitt tredje EM-guld i terräng. Han var i en klass för sig och stack bara ifrån de övriga i sista backen.

Claes Nyberg, IF Göta, kom 24:a och blev bäste svensk. Men det var en missräkning och Nyberg sämsta insats på sex EM-starter. (TT) SKIDOR. Första ”riktiga” segern i världscupen.

Då följde firande?

Inte alls.

Mathias Fredriksson i telefon från hotellrummet i Davos: Det ringde och det ringde till rum 151 och Mathias Fredrikssons lördagseftermiddag blev minst lika hektisk som den dryga halvtimmen i spåret kring lunch.

29-åringens seger på 15 km fri stil i den schweiziska jetsetorten väckte naturligtvis stor uppmärksamhet. Officiellt var det hans andra titel i världscupen – men sprintloppet han vann mitt i Milano för tre år sedan kan förstås inte mäta sig med lördagens fullträff.

Annons

– Det är bara silvret i Lahtis (VM 2001) som slår det här, säger Mathias.

Fredriksson skar mållinjen på tiden 36.07,09. Fransmannen Vittoz var två sekunder efter i mål. Italienaren Fulvio Valbusa tog tredjeplatsen. (TT) Ralf Schumachersom för tredje gången blivit av med sitt körkort. Nyligen åkte han dit i en kontroll nära Kitzbühel för att ha kört 130 km/h på en 80-sträcka.

Magnus Sternersom för första gången på två år leder världscupen i halfpipe. Efter lördagskvällens seger i Tandådalen kunde han kränga på sig den gula ledartröjan igen.

Anja Pärssonsom slutade på 40:e plats i super-G tävlingen i Lake Louise. Svenskan slutade på 40:e plats, 2.38 efter segrarinnan Karen Putzer, Italien.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons